Yenice Kadın Kültür Merkezi Kadınları hünerlerini sergilediler

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “ SODES Kadın Atölyeleri Projesi” kapsamında açılan kurslarda 110 kadın ürünlerini ziyaretçilerinin beğenisine sundu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda düzenlenen programda; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Kadın Atölyeleri Projesi" kapsamında yürütülen deri işletmeciliği, dikiş-nakış, el sanatları kurslarında eğitim alan 110 kadın kursiyerlerin yaptığı ürünler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Yenice Kadın Kültür Merkezi Kadınları hünerlerini sergilediler



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda düzenlenen programda; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Kadın Atölyeleri Projesi" kapsamında yürütülen deri işletmeciliği, dikiş-nakış, el sanatları kurslarında eğitim alan 110 kadın kursiyerlerin yaptığı ürünler davetlilerin beğenisine sunuldu.
Kadın hünerlerinin sergilendiği açılış programına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Meral Uçar, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün eşi Ayşe Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş ile kursiyerler katıldı.
Açılışın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol,  kadınlara yönelik sürdürebilir bir istihdam sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Müdür Demirkol,” “Şanlıurfa Valiliğimiz tarafından koordinasyonu gerçekleştirilen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından da yaklaşık 6 aydır devamı sağlanan SODES projesi kapsamında kadınlarımızın üretmiş oldukları el emeği ve kurs boyunca edinmiş oldukları becerileri gösterebilecekleri kadın atölyelerimizin sergisini bugün açmış bulunuyoruz. Bu sergi 6 aydır kadınlarımızın yapmış oldukları çalışmaların ve ürünlerin bir göstergesidir.
Dolayısıyla sergi noktasında hem kadınlarımızın yapmış olduklarını kamuoyuyla paylaşmak hem elde edilecek gelirle yine bu kursa devam eden kadınlarımızın ekonomik anlamda desteklenmesini sağlamak ve sadece projeye bağlı olarak değil bu projenin bitiminde de bu tür çalışmaların, kadınların ev ekonomisine katkı boyutunda ve sosyal hayata adaptasyonları doğrultusunda projenin asıl amacı olan sürdürülebilir bir kadının statüsünün iyileştirilmesi çalışmasını da öncelikliyoruz.
Kadın atölyeleri projesi 490 bin liralık bir projedir ve bu proje özellikle dezavantajlı kadınlarımızın bulunduğu mahallelerde açarak, dezavantajlı kadınlarımızın sosyal statülerinin iyileştirilmesi, ekonomilerine katkı sunulması ana hedef olarak belirlendi. Kursa devam eden kadınlarımıza günlük 20 TL destek olmaya çalışıyoruz.
Bu kursun bitiminde ürettikleri malzemenin yine satışa dönük olarak gerçekleştirilip kadınlarımız adına onların da ekonomisine destek olmayı amaçladık. Şuana kadar 110 kadın kurslarımızdan istifade etti. Bu kurslarımızın bundan sonraki faaliyetler boyutunda da istihdam olayına baktığımızda belki bir o kadar da yardımcı unsur olarak o kadınlarımızın yanında yer alacak kadınlarımız olacak” dedi.