banner2
Öne Çıkanlar Ankara Keçiörengücü Mehmet Tahir Güllüoğlu Diogo Alexis Rodrigues Coelho Özçakmak Barış Pınarı Harekatı Haliliye ilçesini

Şanlıurfa'da Husumetli Aileleri Emin Yetim Barıştırdı

Taş Saray Restoranında yapılan barış yemeğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Mersavi Aşiretinin önde gelen iş adamlarından ve kanaat önderlerinden Emin Yetim, Eczacı Faruk Koreli, iş adamları, bölge kanaat önderleri, her iki aileye ve aşirete mensup çok sayıda davetli katılım sağladı.
 


Şanlıurfa’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen istenmeyen olayda Biniicil aşiretine mensup bulunan Dağ ailesinden 1 kişi ölmüştü. Bu istenmeyen olaydan sonra devreye giren Mersavi aşiretine mensup Şanlıurfalı iş adamı Emin Yetim ve Eczacı Faruk Koreli öncülüğünde yapılan görüşmeler sonucu iki aile bugün husumetin sona ermesi için bir araya gelerek yapılan dualar eşliğinde barış yemeğinde bir araya geldiler. 


Dağ ve Tapşık aileleri arasında yapılan barış yemeğine katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 2 aile arasında bulunan husumetin sonlanması için mücadele ve emek verenlere teşekkür ederken “Şanlıurfa'nın birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan bu güzel bir buluşmaya tanıklık ettik. Tapşık ve Dağ aileleri arasındaki husumetin sona ermesi ve yapılan bu barış yemeğinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyerek, Barışa vesile olan herkese teşekkür etti.


Binicil aşiretine mensup Dağ ve Garzanlı aşiretine mensup Tapşık aileleri arasında istenmeyen ve yaşanan olay sonrası her iki aile arasında yaşanan husumetin ve küslüğün sona ermesi için gece gündüz uğraşan Mersavi Aşiretine mensup iş adamı Emin Yetim, bu önemli günde şunları dile getirdi.


“Bugün burada Şanlıurfa’mızın iki güzide ailesi arasındaki husumetin son bularak, barış ile taçlandırılması için bir aradayız. Binicil aşiretine mensup Dağ ailesi ve Garzanlı aşiretine mensup Tapışık ailesi arasındaki husumetin son bulması, barışla sonlanması bizleri ziyadesiyle mutlu ve mesut etmiştir. Ben bu barış için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum, Allah herkesten razı olsun” Diyerek sözlerini şöyle devam etti.


“Bu memleketin en önemli özelliği huzur, sükûnet ve mutluluktur. Bizim için her fert her canlı önemlidir. Böyle bir dine mensup olan, böyle değerlere mensup olan bizlerin, birbirimizi incitmesi ve küs durması beklenmemeli. Bizim evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras; para, pul ve mal mülk değildir. Huzur ve güzel ahlaktır. Eğer bizler huzur ve güzel ahlak bırakmıyorsak bu dünyadan göçtükten sonra da mesulüz. 
 

Bugün burada bu iki ailenin büyükleri ile bir barışın tesisi için çaba sarf ettiler. Bizler de bu barışa şahitlik etmek için bir araya gelerek bu barışa vesile olduk. Ben tekrar ediyorum bu barışa vesile olanlardan Allah razı olsun, her iki aileye de çok teşekkür ediyorum dedi. 

Dağ ve Tapşık ailelerine mensup bireylerin birbirlerine sarılması ve öpüşmesinden sonra yapılan konuşmaların ardından her iki aile fertleri, yapılan dualar ile birlikte tokalaşarak barıştılar. (Kaynak: Kulis.tv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.