ŞUTSO Başkanı Ertekin “Tarım Gelirimizi Artırabiliriz”
Tarımsal eğitim ve öğretimin başlamasının 166.yıl dönümü Harran Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Gerçekleşen etkinliklere Şanlıurfa Ticarete ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin ile Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yıldırım da katıldı.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Salih Aydemir’in açılış konuşmasının ardından Ziraat Fakültesi öğrencileri adına Gülçin Şener bir konuşma yaparak “Tarımda iyileştirme çalışmalarını Ziraat fakültesi mezunları olarak bizler yürüteceğiz” dedi. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ise konuşmasında Türkiye’nin tarım sektörleri ve Tarımsal değerleri bakımından dünyadaki yeri hakkında bilgi verdi. Ayrıca tarımsal verimliliğin arttırılması için çalışmaların bilimsel çalışmalarla yürütülmesi gerektiği üzerine vurgu yaptı. GAP BKİ Sadreddin Karahocagil ise konuşmasında GAP’ın bir enerji ve sulama projesi olduğunun üzerinde durarak hedeflerinin 1 milyon hektar alanı sulamak olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından, "Tarım Öğretiminde Kamu ve STK Buluşması" konulu panele geçildi. Moderatörlüğünü Prof.Dr. Ayhan Atlı’nın yaptığı panale ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin’in yanı sıra İbrahim Hakkı Gürbüz, Dr. Hüseyin Arslan, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüboğlu ve Mahmut Ökten katıldı. E.Sabri Ertekin, yaptığı konuşmada ilimizin yıllık ortalama tarım gelirinin 4,5 Milyar TL civarında olduğunu belirterek mevcut durumun çok da kötü olmadığını vurguladı.
Başkan E.Sabri Ertekin, yaptığı konuşmada ilimizin yıllık ortalama tarım gelirinin 4,5 Milyar TL olduğunu belirterek mevcut durumun çok da kötü olmadığını vurgulayarak başladığı konuşmasında, “Bu rakamı arttırabiliriz, bunun için öncelikle tüm kurum ve kuruluşlar ile halk olarak kendimizi aşmamız gerekiyor” dedi.
Ertekin şöyle devam etti: “Ürün desenleri ve çeşitliliğinin geliştirilmesiyle tarımsal gelirimizi rahatlıkla arttırabileceğimizi düşünüyorum. Yalnız üretim yaparken iyi araştırma yakmak gerekiyor. Ürettiğimizi hangi pazarlara sunacağız riskleri neler ve ihtiyaç hangi noktada olduğunu iyi analiz etmemiz lazım. Bir üretim yapacaksak başından sonuna kadar süreci doğru takip ederek çalışmalar yapmalıyız. Tesisleşme de çok önemli, ürettiğimiz ürünleri tesislerimizde işleyebilmeliyiz. Ürünlerimize katma değer katabilmeliyiz. Üniversitemiz çok güzel çalışıyor, akademik ve bilimsel destek almalıyız, çiftçimizi eğitmeliyiz, onların anlayacağı şekilde ifade ederek, birlikte sahada çalışarak eğitimleri sürdürmeliyiz. Yapılacak çok şey var. Tüm samimiyetimle söylüyorum bizler bunu başaracak güçteyiz. Tabiri caizse hepimiz komando olmalıyız, yılmadan üretmeliyiz” dedi.
www.balikligol.com