Urfa Külünçesi ihraç edilmeye başlandı

Urfa Külünçesi ihraç edilmeye başlandı

İzmit’in pişmaniyesi, Bursa’nın kestanesi, Urfa’nın da Külünçesi var

Yörede Ramazan ayının vazgeçilmezi, asker ziyaretlerinin ikramı, çay sohbetlerinin geleneksel ağız tadı olan külünçe(Urfa çöreği) İzmit’in pişmaniyesi ve Bursa’nın kestanesi gibi Şanlıurfa’nın ticari ürünü oldu. Galeta gibi hafif, petibör gibi kıtır kıtır olan Urfa Çöreği’nin(Külünçe) tadı ise bambaşka.

Şanlıurfa’nın tarihi kadar eski olan ve yaklaşık 13 bin 500 yılık geçmişi bulunan külünçenin ticari ürün olması için bir takım yenilik yapan Mustafa Hakkı Sezgin İstanbul’daki üretimiyle satışları patlattı. Bu güne kadar daha çok evlerde yapılan külünçenin Türkiye’de birçok pastanenin menüsü içine girdi. Mustafa Hakkı Sezgin, İstanbul’daki Hacı Müslümoğlu firmasıyla Urfa Çöreği Külünçe ismiyle, külünçenin ebatını küçültü, sade, tatlı ve tuzlusunun yanına isotlusunu da ekledi.

Şanlıurfalı Mustafa Hakkı Sezgin, Külünçe ile ilgili yeniliğini ve çalışmasını ise Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile de paylaştı. ŞUTSO Başkanı Ertekin,  Mustafa Hakkı Sezgin’i yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti ve başarıların devamını diledi.

Mustafa Hakkı Sezgin, Külünçe ile ilgili ŞUTSO Başkanı Ertekinle paylaştığı çalışmasıyla ilgili şunları söyledi:“Yöremize ait olan külünçemizi paketlenip satışa sunulacak ve rahatça tüketilecek boyutta imal ettik. Adına da Urfa Çöreği dedik. Tatlı ve tuzlu çeşitlerimize acılı çeşidimizi de ilave ettik. Amacımız doğuştan marka olan şehrimize, markalı ürünler kazandırmak. Bu boyuttaki urfa Çöreğimiz, Urfalı üreticilermiz tarafından da üretilmesini dileğimizdir. Böylece şehrimizin ticari bir ürün kazanacaktır. İzmit pişmaniyesi veya Bursa kestanesi gibi. Bizim yöremizde var olan tatlıların ve ürünlerin bizim olduğunu ancak bizim şehrimiz markasıyla tanıtabilirsek, sahip çıkmış olacağımıza inanıyoruz. Biz bu küçük teşebüsümüzü, büyük sevinicimizi sizlerle paylaşmak istedik” dedi.

www.balikligol.com