Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi
"Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenme Politikalarının Tanıtımı ve Koordinasyonu İl Danışma Toplantıları"nın ikincisi Şanlıurfa'da başladı.
"Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenme Politikalarının Tanıtımı ve Koordinasyonu İl Danışma Toplantıları"nın ikincisi Şanlıurfa'da başladı.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantının açılışında, Şanlıurfa'nın proje kapsamında olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Proje kapsamında en öncelikli konumuz olan nitelikli eleman yetiştirme konusunda destek verilecektir, katkı sağlanacaktır. Gençlerimizin meslek konusunda vizyonlarına vizyon katılacaktır. Ümit ve dileğindeyim" dedi.
Türkiye'nin stratejik olarak çok önemli bir noktada bulunduğuna değinen Vali Güvenç, "Ülkemizin genç nüfusu fazla. Bu gençlik, bu potansiyel iyi değerlendirilirse 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisinde arasındaki yerimizi alırız" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli ise toplantıların ikinci ayağını Kayseri'den sonra Şanlıurfa'da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Biçerli, günümüzde teknolojinin sürekli bir devinim ile insanın bilgilerini yenilemesini sağladığını belirterek, beşikten mezara kadar eğitimi düstur edindiklerini kaydetti.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Şanlıurfa'nın potansiyellerini değerlendirerek, "Bu proje tam yerinde, bu proje Urfa'da çok işe yarayacaktır. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Projenin başarılı olabilmesi için de Şanlıurfa Belediyesi olarak elimizden gelen bütün imkanları seferber edeceğimize ben şahsen yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından "Hayat Boyu Öğrenme Programı" kapsamında eğitimlerini yarıda bıraktıktan sonra tekrar devam edip tamamlayan 3 kişiye plaketlerini Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç verdi.
Uzmanlar ve çeşitli illerden ilgililerin katıldığı toplantılar 2 gün sürecek.
-Proje
Amacı, "her tür öğrenmeye değer vermek üzere tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin eğitime erişimlerinin desteklenmesi, AB uygulamaları doğrultusunda hayat boyu öğrenme perspektifleri temelinde bir kurumsal çerçeve ve kapasite oluşturulması" olarak ifade edilen, Türkiye'de 43 ili kapsayan projenin il milli eğitim müdürlükleri bünyesindeki Şanlıurfa, Erzurum ve Kayseri bölgesel koordinasyon ofisleri aracılığıyla yürütülüyor.
AB tarafından finanse edilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin de eş finansman sağladığı, faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı, program otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olan projenin bütçesi 7,4 milyon avro, operasyonun genel bütçesi ise 15 milyon avro.