Toroğluna cevap geldi

Toroğluna cevap geldi

Erman Toroğlu Şanlıurfa da at yarışları ile ilgili katıldığı bir panelde konuyu futbol ile ilişkilendirerek Şanlıurfada iyi Arap atı yetiştiriliyor da neden iyi Futbolcu yetiştirilemiyor diyerek Şanlıurfa da altyapının yetersizliğini vurgulamıştı. Atla futbolcunun yetişip yetişmemesine yaptığı vurgu, kulağa hoş gelse de düşündürücü aynı zamanda üzüntü vericidir.


Beşiktaş JK Şanlıurfa Futbol okulu sorumlusu Selahattin Demir yaptığı açıklamada İnsanlar doğru zamanda doğru işler yaptıklarında her şeyin en iyisini yetiştirebilirler. İyi atın yetiştirilmesi uzmanlık isteyen bir iş ve Şanlıurfada atçılıkla ilgilenenler; titiz çalışmalarının emeklerinin karşılığını almak için önemli çabalarda bulunmuşlardır.
Kısacası iyi bir at yetiştirmek için atın yaşından tutun beslenmesine kadar Atın familyası geçmişi bütün evreler bir bütünsellik içersinde değerlendirilerek koşu stilleri bile önemsenerek dikkate alınarak hareket edilir.
İyi bir at yetiştiricisi, At iziyle it izini asla birbirine karıştırmayarak atı bir canlı olarak düşünür konusu at olsa bile dünyaya at gözlüğüyle bakmadığı için iyi at yetiştirir.
Şanlıurfa da Futbola yıldız yetiştirebilmek için 2000 yılından beri bir çaba içersindeyim. Yetenekli futbolcuların bulunup gelişim sureci içersinde yeteneklerinin gelişmesine katkı sunmak Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Ülkemizde küçük yaşlardan başlanarak düzenli planlamalarla ve sürekli çocuklarımızın eğitim ile desteklenip spor ile eğitimin uzman ve formasyona sahip insanlar tarafından verilmesi gerektiğine inanan biri olarak bu düşüncem paralelinde; Şanlıurfa da ilk olarak Futbol okulunu açtım, bu okullarda yetenekli sporcular yetiştirerek Futbola önemli katkılar sundum. Şu anda da Beşiktaş jk Şanlıurfa futbol okulunda çalışmalarıma devam ediyorum. Yıldızlar ancak futbol okullarında yetiştirilir. Dünya yıldızları ilk temellerini Futbol okullarında almışlardır. Galatasaray Teknik direktörü George Hagi Futbol okulunu bizden sonra kurması Futbol okulları ve futbol temel eğitimi konusunda bizim ne kadar tecrübeli olduğumuzun kanıtıdır, dedi.
Demir Gündüz Tekin Onayın Milli takımlardaki başarılı projelerini önemsediğini söyleyerek şöyle devam etti; Gündüz Tekin Onayın  planlamış olduğu projelerini ve eğitim sistemini dikkatli bir şekilde algılayarak on bir yıl önce Mersin de ve Şanlıurfa da istikrarlı bir şekilde uygulayarak futbola yetenekli gençler kazandırdım. Çeşitli yerde ve zamanda Şanlıurfa da her alanda iyi bir potansiyelin olduğunu dile getirmiştim. Beşiktaş jk Futbol Okulu olarak sloganımız; Neden Metin, Ali, Feyazlar Şanlıurfadan çıkmasının yanı sıra Türk Futbolu artık Şanlıurfadan beslenecek dememiz bu potansiyeli somut olarak ortaya çıkarmak içindi.
Ne yazık ki bu potansiyeli harekete geçirmek bir iki kişinin yapabileceği bir iş değildir.
Şanlıurfasporunu biraz irdelediğimizde görüyoruz ki baştan beri kemikleşmiş bir yönetici grubundan oluşan monoton yapı, bir pire için koskoca yorganı yakan şahısların etkin rol oynadığı istikrarsız bir yapı görmekteyiz.
Şanlıurfanın profesyonel ve Amatör olup ta önemli imkânlara sahip olan takımlarına baktığımızda orada görev yapan insanlar başarısız da olsalar hep aynı kişilerdir. Bu kişiler işi aile şirketine dönüştürüp yeterlilikleri tartışılsa bile saltanatlarını sürdürüp Şanlıurfa sporuna fayda yerine zarar vermişlerdir. Fayda sağlayabilen yetenekli insanların kemikleşmiş yapının içinde yer alması olanaksız olduğundan Şanlıurfada maalesef futbol ve futbolcu geliştirilememekte dolayısıyla başarısızlık kaçınılmaz olmaktadır.
Adam kayırma olayları neticesinde çoğu bilgili ve donanımlı önemli spor adamlarımız çevre illere giderek mesleklerini, kariyerlerini başarılı bir şekilde sürdürmüş her ne kadar memleketlerine faydalı olmak isteseler de  bu olanaklardan gençlerimiz yoksun bırakılmışlardır. Toplumsal faydanın gözetilmediği bir memlekette potansiyel ne kadar büyük olursa olsun pozitif bir çizgi yakalanamaz ve öz kaynaklar geliştirilemez.
Şanlıurfa da iyi futbolcu yetiştirilmesi için ehil olan insanların desteklenmesi bütün kesimin faydasınadır.
Yoksa bundan sonra birileri çıkıp neden Şanlıurfa da İyi Çoban köpeği yetişiyor da iyi cins koyun yetişmiyor ya da ceylanların, kelaynakların durumu ne olacak diye sorabilirler.
Panelde sokak iti ile Güreğ irdelenmemiş doğrusu; acaba ikisini de aynı değerlendirdikleri için mi? Doğrusu Güreğe ( yani Çoban köpeği) haksızlık edilmiş,