TEMAYÜL, TEŞKİLATLAR VE ŞANLIURFA

TEMAYÜL, TEŞKİLATLAR VE ŞANLIURFA


 Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de AK partide yine rekor sayılabilecek bir Aday adayı müracaatı yaşadı.  Bazıları aynaya bakıp bilgisini birikimini donanımını ve alacağı bu ağır sorumluluğu sorgulamadan aday adayı oldu. Halka hizmetin sadece milletvekilliği, Belediye başkanı ve yönetimlerde görev almak olmadığı bilinci gelişmeyen insanlar maalesef bu kadim şehrin hizmetine aday adayı oldular.

1.Aşama Temayül, peki bunu aslına uygun yapabildik mi? Peki teşkilat mensupları Bir hafta içinde 300 e yakın aday adayını tanıma bilgi ve birikimini öğrenme ve kişiliği ile ilgili ne kadar bilgi sahibi olabilirler? Yine bildik yöntemler mi kullanıldı eş-dost çavuş- ahbap ilişkisi mi devreye sokuldu? Aday adayları hakkında adaylık başvurusu yapılmadan önce neden bir kriter getirilmez? mesela daha öce ne kadar AK Partiye çalışmış paralel ile ilişkisi var mı ticari ilişkileri vs. bunlara dikkat edilmeyince ve süreç bu şekilde işleyince tabii ki temayül yoklamaları dikkate alınmaz ve sadece bir kriter olarak yerini korur.
 
Teşkilat temayül yoklaması aslına uygun ve belli kriterler gözetilerek yapılırsa inanın çok ama çok faydası olacaktır aday adayının bilgisi birikimi kişiliği davaya olan sadakati ve sorumluluk bilinci test edilmiş olur ki bu hayati bir konudur. Yoksa takım elbiseleri giyip 2-3 araba ile şatafatlı bir şekilde teşkilatları gezer abi kardeş eş dost vasıtası ile temayül yapılır ve istenmeyen sonuçlar ortaya çıkar. Sonrada ya nasıl oldu bu iş bu adam şunları yapmıştı ama bak şu kadar oyaldı der dururuz.
 
Ve halk arasında konuşulan iddialar şöyle efendim.

İddialara göre AK Partiden Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olanların yüzde 90'nın amacı milletvekili aday listesine girmek değil. Zaten aday listesine girmeyeceğini yada milletvekili yapılmayacağını bilen bu aday adaylarının çoğu herkesin kendini AK Partili bilmesini istemesi ve iktidarın nimetlerinden nasıl faydalanırım derdinde olmaları. Bunlar arsında iş adamları da var, müteahhitler de var, emlakçılar ve devlet memurları da var. Memurlar mevcut koltuklarını korumak yada AK Parti kimliğiyle memuriyette bir üst göreve geçmek için aday adaylığı müracaatında bulunduğu iddia edilir bu yüzden de piyasaya çıkmadığı seçim çalışması yapmadığı ileri sürüldü.

Bazılarının bu nedenin haricinde başka nedenler için aday adayı olduğu ileri sürülenler de var. Bunun nedeni de aday adaylarıyla Genel Merkezde yapılacak mülakatta aday adaylarının bir birlerine destek olma hilesi olarak iddia ediliyor. Mesela Genel Merkezde mülakatta bir aday adayına "Eğer sen aday listesine girmezsen kimi vekil görmek istersin" sorusuna aday adayının müracaat edenler arasında birini önermek için böyle bir girişimde bulunduğu bunların sayısının da oldukça fazla olduğu ileri sürüldü. Evet iddialar böyle sıralanıp gidiyor.
 
Niyetleri sorgulamak bizim işimiz değil niyet okuma gibi bir imkanımızda yok lakin aday adaylarının evveliyatı AK parti ile olan bağı teşkilatlar ile olan çalışması PARALEL yapı ile olan ilişkisi ( 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra hala devam edenler ) gibi konuların üzerinde titizlikle durulması gerektiği kanısındayım.
    
Bu dilek ve temennilerle Genel merkez bilgili, birikimli, donanımlı Urfa'nın sorunlarını çok iyi bilen ve tahlil eden halka hizmeti hakka hizmet bilen ehil ve liyakatli insanlara bu ulvi görevin tevdi edilmesidir. Gerek STK larımız gerek kanaat önderlerimiz ve gerekse teşkilatlarımız bu konu ile çok ciddi kulis yapmalıdırlar yarın çok geç olmadan bu gün bunlar yapılmalıdır. Selam ve dua ile