TEGV'den Şanlıurfanın Bakırtaş Köyüne Eğitim Desteği
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından organize edilen Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Şanlıurfanın Bakırtaş Köyünde çocuklara eğitim desteği veriyor.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi çalışmaları Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimleri'nin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara eğitim desteği vermek için çalışmalar yürütüyor.
Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Nihat Türkmen yaptığı açıklamada; 1999 Marmara Depremi sonrasında Umut 2000 Projesi ile faaliyete geçen gezici öğrenim birimleri, çok anlamlı bir amaçla; deprem bölgelerinde çocukların eğitimine devam edebilmesi için yola çıkmıştı. Daha sonra bu araçlar geliştirilerek "Ateşböceği" Projesi'ne dönüştürüldü ve bu proje tüm illere ulaştı. Evimiz İstanbul Projesi kapsamında imal edilen Kültür Tırı, ilk tematik Ateşböceği olarak aramıza katıldı. Ateşböceklerimiz yaklaşık 3,000 çocuk kapasiteli olup, TIR dorseleri içinde kuruludur. 12 bilgisayarlı bilişim ve teknoloji odası, serbest etkinlik odası ve yaşam alanından oluşmaktadır. Türkiye genelinde eğitim desteği vermek için hazırlanmış bu araçlarımızdan birini Şanlıurfanın Bakırtaş Köyündeki çocuklarının eğitim desteğinden faydalanabilmeleri için getirdik. Burada çocuklarımıza temel bilgisayar okuryazarlığı üzerine Bilgi Benim İşim, çevre bilincinin gelişmesi için Genç Çevreciler, kendilerine ve çevrelerine karşı sorumluluklarını tanımaları adına Kendime Yolculuk, çocuk haklarını bilmeleri ve tanımaları adına Yurttaşız Katılımcıyız gibi etkinlikler vereceğiz.
Bakırtaş Yasin Demir İlk ve Orta Okulundaki çalışmalarımız 5 Mart 2014 tarihinde kadar devam edecektir.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Hakkında ;
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile "devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak" amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu.
Eğitim sisteminde tartışılmaz ağırlığı olan devlet, kaynak yetersizliği ve yapısal sorunlar nedeniyle bu görevi yerine getirirken çeşitli güçlüklerle karşılaşmaktadır. Gönüllü kuruluşların, özel sektörün ve vatandaşların, hayati önem taşıyan bu alanda devletin verimliliğini artıracak şekilde; destek olarak, örnekler yaratarak ve eksikleri tamamlayarak sorumluluğu paylaşmaları gerekmektedir. Vakfımızın varoluş nedeni, devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmaktır.