TBMM Komisyonu’nda kabul edildi! İş Dünyasını sevindiren gelişme

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenleme iş dünyasında memnuniyetle karşılandı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı i.Halil Peltek, “Bu borçların yapılandırılması, pandemi dolayısıyla daralan ekonomiyi canlandıracak, yatırımcı, sanayici, tacir ve tüm vatandaşları rahatlatacaktır.” dedi

TBMM Komisyonu’nda kabul edildi! İş Dünyasını sevindiren gelişme

Vergi alacaklarının yeniden yapılandırma düzenlemesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı i.Halil Peltek, “Bu borçların yapılandırılması, pandemi dolayısıyla daralan ekonomiyi canlandıracak, yatırımcı, sanayici, tacir ve tüm vatandaşları rahatlatacaktır.” dedi
Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, tüm idari para cezaları ve KYK borçları gibi borçları da kapsadığını belirten Başkan Peltek, “Küresel bir pandemiyle mücadele ettiğimiz bu dönemde maalesef ki ekonomi ve iş dünyası, zor bir süreçten geçiyor. Hükümetimizin bu süreçte vermiş olduğu teşvik ve destekler iş dünyası için çok önemli çalışmalardı. Hepimiz biliyoruz ki bu sıkıntılı süreci hep birlikte el ele vererek atlatabiliriz. 
Bildiğiniz üzere, bu sürecin getirdiği sıkıntılı ekonomik durumdan dolayı bazı ödemeler aksamış olabilir bu aksamadan ve devlete olan borcundan dolayı sanayicimiz, yatırımcımız, tacir ve esnafımız zorlanıyor, kredi kullanamıyor herhangi bir destekten faydalanamıyor. Bu borçların yapılandırılmasıyla, bunun önüne geçilmiş olacak ayrıca, pandemi dolayısıyla daralan ekonomiyi canlandıracak, yatırımcı, sanayici, tacir ve tüm vatandaşları rahatlatacak, herkes derin bir nefes alacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.
Yapılandırmaya 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları, gümrük vergileri ve cezaları, SGK'ya olan borçlar ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacakları dahil edildi.
Ayrıca 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında alacaklar (adli para cezası hariç) ile belediyelerin, su, atık su ve katı atık gibi alacakları da yapılandırılacak. Meslek kuruluşlarına olan aidat borçları da yapılandırmaya alındı.