Suyun Daha Etkin Kullanıma Eğitimi Başladı
GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP) tarafından GAP Bölgesinde Suyun etkin kullanımının amacıyla Şanlıurfada teknik elemanlara Sulama Yönetimi Eğitimi programı verilmeye başladı.
Dedeman Otelde gerçekleştirilen Sulama Yönetimi Eğitimi programının açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz ve Proje Koordinatörü Celal Kaya ile kamu ve özel sektörün bu alanında çalışan teknik elemanlar katıldı.
Şanlıurfa Valiliği olarak tüm imkânlarımızla bu projenin arkasındayız diyen Vali Celalettin Güvenç, suların Türkiyeden Suriyeye boşuna aktığını söyledi. Vali Güvenç, bölge çiftçisinin damlama ile sulama yönteminin etkin olarak kullanmadığını ifade ederek, proje çalışanlarının köylere giderek, çiftçilere bu konuda teknik desteği vermesi gerektiğini söyledi. Çiftçilerin bu konuda uzmanlaşmasına kadar eğitim faaliyetini devam ettirmelerini isteyen Vali Güvenç, böylelikle bölge çiftçisinin suyu daha etkin kullanacağını bildirdi.
Şanlıurfa'da sulanabilecek ciddi bir tarım alanının bulunduğunu aktaran Vali Güvenç, GAP Eylem Planı'nın tamamlanmasıyla birlikte bu alanın 2 kat artırılmasının planlandığını dile getirdi.
Güvenç, GAP'taki tarım alanlarının iyi kullanıldığı takdirde tüm Türkiye'nin tarımsal ihtiyacını karşılayabilecek bir potansiyele sahip olduğunu da sözlerine ekledi.
GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, bölge çiftçisinin veriminin artırılması için böyle bir proje hazırlandığını ifade ederek, proje çalışanlarına bu konuda büyük görev düştüğünü belirtti.
Bu arada bugün başlayan ve 2 Aralıkta sona erecek olan Sulama Yönetimi Eğitimini bölgede çalışan 200 teknik eleman alacak.
Eğitimler Harran Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve DSİden hocalar ve konularında uzman eğitmenler tarafından teorik ve saha uygulamalı bir metotla uygulanacaktır.