Suruçlular, Taşımalı suyla çiftçilik yapıyorlar
Şanlıurfanın Suruç ilçesine bağlı Topalak köyünde Taşıma suyla 60 bin badem ağacı yetiştirdiler
Yeraltından çıkardığımız az suyu 200 tonluk havuzda depoluyoruz. Havuzdan dinamoyla aldığımız suyu römorklarla taşıyarak, uzak mesafedeki tarlaya götürüyoruz. Zor şartlarda fidanları suladıklarını söyleyen Feridun Doğan, Devletten ricamız Suruç sulama suyu projesi, hedeflenen 2012 yılının sonunda bitsin. Su abu Hayattır. Susuz hayat düşünülemez. Dedi.
Suruç Sulama Projesiyle Atatürk Baraj gölünden saniyede 90 m3 su 60 metre pompalanarak Suruç İlçe merkezi ve çevre köylerine ait toplam 940 bin dekar tarım araziyi yağmurlama, damlama ve Kaliforniya tipi düşük basınçlı sulama sistemi ile sulanacak, diyen ziraat mühendisi Avni Ülgen, Projenin yüzde 60ı 2 yılda tamamlanabildi. 17,5 kilometre uzunluğundaki tünelin şimdiye kadar 10 kilometresi bitmiş. Projenin bitmesi 2014 olarak öngörülüyor. Dedi.
Badem yetiştiriciliğine olan ilginin son yıllarda giderek arttığına dikkat çeken ziraat mühendisi Mehmet Tekçe, Badem üretimiyle sadece meyve yetiştiricileri değil, tarım dışı sektörlerde görev yapanlar da ilgilenmektedir. Bunda, ülkemizde sevilerek tüketilen bademin oldukça yüksek fiyatla satılmasının büyük etkisi vardır. Bir çok kişi badem ağacının öteki meyve türlerine göre çok daha kolay yetiştiğini düşünmekte ve meyvesinin bu kadar pahalı olmasını hayretle karşılamaktadır. Bu yüzden günümüzde badem bahçesi tesisi kazançlı bir yatırım olarak görülmeye başlanmıştır. Dedi.