banner2
Öne Çıkanlar Ankara Keçiörengücü Mehmet Tahir Güllüoğlu Ak Parti Şanlıurfa nın Karaköprü İlçesi belediye başkanı aday adayları belli oldu. Diogo Alexis Rodrigues Coelho Özçakmak Astor Enerji Şanlıurfaspor

Protokol Krizi Şanlıurfa’da siyasi tansiyonu yükseltti

Şanlıurfa’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı İl Koordinasyon Toplantısı’nda yaşanan protokol krizi, şehirdeki siyasi atmosferi gerdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Şanlıurfa ziyaretinde düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'nda yaşanan protokol krizi gündeme oturdu. Daha önce Şanlıurfa Valiliği ziyaretinde normal bir vatandaşın protokole dahil edilmesi eleştirilere neden olmuşken, bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar’ın protokoldeki yerinin değiştirilmesi tartışma yarattı.

- Protokol Krizi Nasıl Başladı?
Toplantı öncesi yapılan protokol düzenlemesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar’ın Bakan Murat Kurum’un yanında oturması planlanmıştı. Ancak toplantı sırasında, Başkan Gülpınar'ın oturma yeri değiştirilerek daha alt bir sıraya alındı. Bu değişiklik, sosyal medya kullanıcıları ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

- Tepkiler Çığ Gibi
Özellikle seçimle iş başına gelen bir Belediye Başkanı’na karşı yapılan bu muamele, demokratik teamüllere aykırı olarak değerlendirildi.

Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren kullanıcılar, bu durumun kabul edilemez olduğunu savundu.Protokol krizi, Şanlıurfa’da siyasi tansiyonu yükselterek kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Ancak, konuya ilişkin Şanlıurfa Valiliği’nden ve diğer yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu sessizlik, krizin etkilerini ve şehirdeki siyasi atmosferin nasıl şekilleneceğini merak konusu haline getirdi.

- Resmi Açıklama Bekleniyor
Şanlıurfa’daki bu protokol krizi, kentteki siyasi atmosferi yeniden alevlendirdi. Kamuoyu, konuya ilişkin yetkililerden resmi bir açıklama beklerken, Valilik henüz suskunluğunu koruyor. Krizin nasıl çözüleceği ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklamanın yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.

RHA AJANS 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.