Soğuk algınlığına karşı: Kış çayı

Kış çayının günlük hayatta yer aldığını belirten uzman ve aktarlar, kış çayının soğuk algınlığına karşı tedavi görevi gördüğünü ifade ettiler.

Soğuk algınlığına karşı: Kış çayı

Havaların soğuması ve kış ayların gelmesiyle birlikte kış çayının da günlük hayatta yer almaya başladığını ifade eden uzman ve aktarlar yapılacak karışımın dozajını ayarlamak kaydıyla bitkilerin karıştırılarak içilmesinin sağlığa faydalı olacağını söylediler.

Uzmanlar tarafından hazırlanmış kış çayını içerek bazı hastalıklardan korunmanın mümkün olacağını ifade eden aktar ve uzmanlar,  çayın gribal enfeksiyon ve üst solunum hastalıklarına yakalanmayı önlediğini belirtiler.

Kış çayının birçok faydalı bitkinin, baharatın karışımından oluşan bir çay olduğunu ifade eden aktar Cahit Akdemir, bundan dolayı kış çayının birçok hastalığa karşı vücudu koruduğunu söyledi.

Akdemir, yapılacak olan karışımın mutlaka bir uzman tarafından yapılması ve dozajının ayarlanması gerektiği uyarısında da bulundu.

Bitkisel ürünlerin birçok faydasının olduğunu ifade eden Akdemir,"Soğuk havaların başlamasıyla yaşanan birçok olumsuz etkiler vardır. Üst solunum, gribal enfeksiyonlar, şu anda yaygın olan virüslerin mutasyona uğraması sonucu geliştirilen bazı enfeksiyon hastalıklar ülkemizde de oldukça yaygındır. Bunlara dikkat etmek için gerekli olan tıbbi ilaçların yanı sıra bitkisel anlamda kullanılabilecek birçok ürün vardır."dedi.

 Karışımın dozunu ayarlamak için mutlaka bir uzmandan yardım istenmesi gerektiğini ifade eden Akdemir, "Tavsiye edebileceğimiz ürünlerin başında; ıhlamur, zencefil, tarcın, karanfil ve kuşburnu geliyor. Özelikle kuşburnunun çok tüketmek gerekiyor çünkü C vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Buna bağlı olarak brutus, papatya çiçeği, karabaş otudur. Özelikle karabaş otu beyin süpürgesi dediğimiz beynin damarlarını açmada oldukça etkili olan bir üründür. Bunların karışımını ayarlamak çok önemlidir. Özelikle karışım dozajını ayarlamak çok önemlidir. Bir uzmana danışarak bu karışımı kullanmak çok önemlidir."ifadelerini kullandı.

"Kış çayı gribal enfeksiyon ve üst solunum hastalıklarına iyi gelmektedir"

Kış çayının gribal enfeksiyon ve üst solunum hastalıklarına iyi geldiğine dikkat çeken Akdemir daha sonra: "İnsanlarımızda kötü bir yanılma vardır her bitkiyi eşit miktarda kullanmayı tercih ediyorlar. Bu yanlış bir uygulamadır. Çünkü her bitkinin içerdiği mineraller ve bazı etken maddeleri çakışma yapabileceğinden dolayı bunların dozajını ayarlamak için mutlaka bir uzman tarafından belirlenmelidir. Bunların dozajı bilinçli olarak kullanılırsa oldukça faydalı ürünlerdir. Bizim yapmış olduğumuz bir karışım vardır. Biz bu karışıma kış çayı diyoruz. Bu çay gribal ve üst solunum enfeksiyonlarına iyi gelmektedir. Dozajı ayarlandığı için tadı güzel, içimi kolay ve herhangi bir yan etkisi olmamaktadır. Bu çayı çocukların kullanmasında da bir sakınca görünmemektedir ve aile boyu kullanılabilir." İfadelerini kullandı.

 

Kış çayının birçok hastalığa iyi geldiğini aktaran Akdemir, "Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına iyi gelir. Hastalıklara yakalanmadan önce belli aralıklarla hazırlanıp içilirse hastalıklara karşı da vücut direncini korur. Ayrıca kış çayı; karın ağrısına özellikle bağırsaklarda oluşan ağrılara iyi gelir, burun akıntısına fayda sağlar, yorgunluk ve halsizliğe iyi gelerek stresi yok eder, unutkanlığa karşı koruma sağlar, sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır, balgam söktürücü etki yapar, öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir, göğüs ağrısına fayda sağlar, astıma iyi gelen kış çayı nefes darlığını da giderir."diye bilgilendirmesinde bulundu. (Mustafa Kaynak / Yunus Sırat - İLKHA)