SODES projeleri meyvelerini veriyor

SODES projeleri meyvelerini veriyor

 kapsamında eğitime katılan 120 garson için Tarım İl Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde sertifika töreni düzenlendi.

Törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Eşi Demet Okutan ile, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcıları, Fevzi Yücetepe ile Mustafa Aydın, Tarım İl Müdürü Remzi Çubuk, Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak ve kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Urfalı hemşehrilerini her zaman duyarlı ve gönlü dağlı insanlar diye addettiğini belirterek, "Tarihi tecrübede görüldüğü gibi üretim zenginliğine estetik değerlerine dönüştürmüş bir kültürün evlatları olarak beşeri sermayemizi de bu yüksek potansiyele denk getirmek zorundayız. Burada birtakım sorunlarımız olduğu muhakkak bunu ancak eğitimle ancak aşabiliriz. Eğitim derken sadece okullarımızda gerçekleştirilen örgün eğitimi kastetmiyoruz. Örgün eğitimin yanında, yaygın eğitimi de kastediyoruz. Ve hatta iş aleminin gelişmesinden kaynaklanan, zihinsel değişimi, hayat düzeyinin yükselmesini de oradan alınacak görülecek dünyayla bütünleşecek bütünleştikçe de yeni şeyler öğrenecek eğitimi de kastediyoruz.

Son dönemde ekonomik olarak yapılan alt yapı hizmetlerinin yanında devletimiz, SODES, İPA, İPAR projeleri gibi, Cazibe merkezleri gibi, birtakım yatırım ajansları ve benzeri çalışmalarla bu değişime katkıda bulunmaktadır. Devletimiz bölgemizde ve ilimizde birçok alt yapı yatırımına imza attı. Şimdi bu yüksek potansiyeli üretim gücümüzü hayatımıza katabilecek, bilgi birikimine ulaşmamız gerekiyor. Biraz önce söylediğim projelerle de bunlar yapılmaya gayret ediliyor" dedi.

 2008'den itibaren SODES Projeleriyle Şanlıurfa'da ciddi manada bir eğitim sürecinin başladığına dikkat çeken Vali Okutan, "Yaklaşık 200 projenin üstünde bir projeyle ve yaklaşık 21 milyon TL kaynak buralara aktarıldı. Bu proje de bunun bir parçası.  Değişik kurumlarımızda, belediyemiz, milli eğitim emniyet başta olmak üzere diğer kurumlarımızda benzer faaliyetler projeler yürütüyor. İl Tarım Müdürlüğümüzle, Odalarımız işbirliği yaparak, yaklaşık 120 kursiyerimiz, bu projenin içine alınmış durumda ve bunlardan sınav yapıldı. Uygulamalı ve teorik kısımlarını içiren dersler yapıldı. 112 tanesi burada başarılı oldu. Onları kutluyorum. Proje gereği bir kısmı doğrudan iş bulur hale geldi ama bir kısmı hala açıkta. Bu şehirde her gün güzel şeyler yapılıyor. Şehrimize 6 ay önce gelenler bir daha gelince buradaki değişikliği çok ciddi manada hissediyorlar ve bize bunu aktarıyorlar. Her yönüyle her sahada güzel gelişme var işte kentsel hayat standardından hijyenden sağlığa eğitime kadar mimarisine kadar temizliğine kadar her sahada çok güzel gelişmeler oluyor. Ancak bu gelişmeler o yüksek potansiyelimizi gerçek manada zenginliğimize katacak, hak ettiği ölçüde zenginliğe katacak düzeyde değil. Eğitime her aşamada devam etmeliyiz. Turizm sektörünü tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörünü, esas sektörler olarak ele alıyoruz. Orada kalifiye elemana ihtiyaç var. Orada bilhassa turizm sektöründe misafirlerimizi tam da mirasçısı olduğumuz Halil İbrahim Sofrası ve bereketine denk gelecek şekilde daha en güzel en belki başka çevrelerinde bizden örnek alacağı düzeyde, iyi ağırlaması iyi servis hizmetlerinin götürülmesi ve hijyen anlayışını da muhakkak burada devreye sokulması icab ediyor. İşte bu çalışmalar şehrin bu güzel gelişimine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum ve yeni gençlerimize hele hele birde bu risk altında dediğimiz gençlere yönelik olmuş olması ve onların da aralarında olmuş olması bizim için fevkalede önemli ve anlamlı. Bu kursun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Okutan konuşmasının ardından kursu başarıyla bitirip, ilk üçe giren kursiyerlere, çeyrek altın takıp sertifikalarını verdi. Tören bu projeye katkıları bulunan kurum ve kişilere verilen plaketlerle son buldu.

www.balikligol.com