banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Balıklıgöl Faruk Çelik

Şanlıurfa'daki protokol krizine tepkiler çığ gibi büyüyor

 -Bakan ve Valinin Haberi Son Anda Oldu

Şanlıurfa'daki protokol krizine tepkiler çığ gibi büyüyor
Protokol krizinin, Bakan Kurum ve Vali Şıldak'ın bilgisi dışında gerçekleştiği belirtilirken, bu durumun Ak Parti içindeki bazı isimlerin tepkisine yol açtığı öğrenildi. Yaşanan bu olayın, Şanlıurfa’da Ak Parti’ye gönül vermiş vatandaşlar ve Ak Parti’ye yakın gazeteciler arasında da rahatsızlık yarattığı ifade ediliyor.

  -Siyasetçi ve Yazarların Tepkileri

Şanlıurfa'daki protokol krizine tepkiler çığ gibi büyüyor
Eski Ak Parti milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adıyaman’da CHP’li belediye başkanımız konuşmacılar masasında oturtulmuş. Demek ki Şanlıurfa’daki ayrımcı uygulama Murat Kurum bakanımızla veya bakanlığımızla alakalı değil. Urfa’daki ayrımcı uygulama AK Parti il teşkilatımızdan veya vekillerimizden kaynaklıysa çok yazık!" ifadelerini kullanarak, durumu eleştirdi.

Tarihçi yazar Adem Taflan ise, "Adıyaman’da CHP’li Belediye başkanını İl Koordinasyon toplantısında konuşmacılar arasında oturacak. URFA'ya gelince Kasım bey Büyükşehir Belediye başkanı olarak konuklar arasında oturacak. Sayın Urfa Vekillerimiz, bu kibrinizden dolayı Urfa kaybedildi," şeklinde tepkisini dile getirdi.

Gazeteci Adem Metan: "Toplum vicdanı yok saymaya gelmez.

Şanlıurfa'daki protokol krizine tepkiler çığ gibi büyüyor

Bugün Sn. Kurum, Şanlıurfa’da toplantı yapıyor. AK Parti vekillerinden biri büyükşehir belediye başkanı Sn. Gülpınar’ın sandalyesini kaldırtıyor. Amacı muhtemelen aferin almak. Buna rağmen belediyenin X paylaşımı takdiri hak ediyor. Saygıda kusur etmiyorlar. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeyen insanlar bulundukları yere katkı sağlamazlar. Herkes bu ülkenin evladı. Binlerce insan oy vermiş, siz insanların oy vererek seçtiği kişiyi yok sayamazsınız. Nasılsa eleştiren insan sayısı az… Bazen ne desen olmuyor, üzücü."

Şanlıurfa'daki protokol krizine tepkiler çığ gibi büyüyor

Eski gençlik ve Spor bakanı ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç:
"Şanlıurfa’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’un katılımıyla icra edilen İl Koordinasyon Toplantısı’nda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar’ın adının, salona girildiği anda Divan’dan alınması, sınırları zorlayan bir ‘tam hukuksuzluk’ halidir.
Devleti, kurumları, hukuk sistemini yok saymaktır. Bir gün önce Adıyaman’da, CHP’li Belediye Başkanı, olması gerektiği gibi Divan’a dahil edilirken, ertesi gün aynı içerik ve ad altında yapılan bu toplantıdan, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın şahsında Şanlıurfa’nın, Şanlıurfalılar’ın dışlanması kabul edilebilir bir durum değildir.
“Ankara”nın, bu saygısızlık, hukuksuzluk ve ilkelliğe kayıtsız kalmayacağını, yeni bir demokrasiyi yok sayma ve umutsuzluk vakasını izlemekle yetinmeyeceğini umuyoruz.
Herşeye rağmen salonu terketmeyen, Şanlıurfa’nın hukukuna sahip çıkan, tepkisini azami bir devlet adamlığı ciddiyeti ve nezaketi ile seslendiren, Yeniden Refah Partili Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar’a da, adını Divan’dan çıkaran ilkelliğe karşı sergilediği ilkeliliği nedeniyle teşekkürlerimizi bildiriyoruz. "

Gülpınar’ın orada dediği gibi “Birşeyi yok saymanızla o şey yok olmaz…”

-Protokol Krizi Yeni Bir Aşamaya Geliyor

Bakan Kurum ve Vali Şıldak’ın son anda haberdar olduğu protokol krizi, Ak Parti içindeki farklı kesimlerin tepkilerini artırarak yeni bir aşamaya gelmiş görünüyor. Yaşanan bu gelişmelerin, önümüzdeki süreçte partinin iç dinamiklerini nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. (RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.