banner2
Öne Çıkanlar Urfa gıda Birecik Slovakya Koçveran

Bakan Faruk Çelik, SUKAY temelini attı FOTOĞRAFLI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile beraberinde AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Yahya Akman, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, ve Yahya Akman’la birlikte AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve partililerle görüştü.

Daha sonra temel atma törenine geçen Bakan Faruk Çelik ve beraberindekileri gençler karşıladı. Burada 63 sırt numaralı forma hediye edilen Bakan Çelik, gençlerle fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Sukay projesi hakkında bir sunum yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, “4.300 Milyon tl’ye mal olacak dev proje ile Fırat suyu artık su sporlarının yapıldığı mekan olacak’dedi. Büyükhatipoğlu  konuşmasını şöyle sürdürdü’ Şanlıurfa’ya yapılacak olan GAP SUKAY projesi ile tesisin çevreye, ekonomik sportif, ve sosyal bir canlılık kazandırmayı beklenmektedir. Yaklaşık 2 ay önce ihalesi yapılan işin maliyeti 4.360 milyon tl’dir.  Bu proje 51 bin m2 bir alan üzerinde yapılacaktır. 30 bin m2’lik alana sahip büyük bir su göleti, 5 bin m2 bir ada,adanın içerisinde  Eğitim havuzu,restoran, kafeterya,satış mağazaları yapılması planlanmaktadır. Göletin derinliği 1.5 olup Ada’ya ulaşım göleti altında yapılan tünelden sağlanacaktır. Sistem, toplamda 85 m olan 5 adet deriketn oluşacaktır. Ssitemin dönüş parkurunun uzunluğu 618 m olacak ve sistemde 9 tutunma halatı çekisici bulunacaktır’dedi.

 

Burada bir konuşma yapan AK Parti milletvekili Mahmut Kaçar, gençliğin enerjisini doğru yerde kullanması için bu tür sosyal tesilerin gerekli olduğunu belirtti. Kaçar; “Gelecek nesiller bu sosyal projelerle iyi bir gençlik yetiştiğinin farkında olacak. Uluslar arası arenada alınacak sportif bir başarı bu yatırımların ödülü olacaktır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, genel seçimler öncesinde vatandaşa bir söz verdiğini ve “Artık Şanlıurfalı Ankara'da kapı kapı dolaşmayacak” dediğini hatırlatan Çelik, aradan geçen sürede kentin başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bürokratlar ve genel müdürlerce ziyaret edildiğini belirtti.

Davetlilerin kente bir proje veya tesisin kurulmasıyla ilgili geldiğine işaret eden Faruk Çelik, “Şanlıurfa'da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Kentimiz şantiyeye dönmüş durumda. 2013 yılının ortalarına geldiğimizde bunların bir bir açıldığını göreceksiniz. GAP Vadisi'nde açılan tesislerle burayı cazibe merkezine dönüştüreceğiz. Başka illerde olan her şey burada da olacak. Dışarıda yaşayan Şanlıurfalılar “Burada bunlarda mı vardı” diyecek, kente ilk kez gelenler ise burada da yaşanır” diyerek gittikleri yerlerde Şanlıurfa’nın tanıtımını yapacaklar” dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, konuşmanın ardından projenin temelini AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Kaçar, Abdülkerim Gök, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz  ve Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki ile attı.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik  yüklenici firma  İbrahim Okuyan’dan projenin 30 Haziran 2013 tarihinde tamamlanması için söz aldı. Temel atma töreninden hemen sonra ise Bakan  Çelik ve protokol üyeleri konfeti yağmuruna tutuldular.

SUKAY PROJESİ

Atatürk Barajı'nın suyunu Harran Ovası'na taşıyan tünel çıkış ağzına yakın bir alanda uygulanacak proje gölet, çocuk oyun parkı, yürüyüş ve koşu yolu, spor donatı elemanları, kafe, restoran mağaza ve eğitim tesislerinden oluştuğunu belirtti.

Daha sonra Emine Erdoğan’la birlikte Tülmen Kadın Çiftçi Kooperatifi’nin programına katıldıktan sonra GAP Havalaanından Şanlıurfa’dan ayrıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.