banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Mehmet Emin Bayaslan Hakkari çevreleri karışık kuvvetli yağmur

Vali Şıldak, Şanlıurfa'nın Asayiş ve Güvenlik Bilançosunu Açıkladı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, valilikte düzenlediği basın toplantısında, ilin asayiş ve güvenlik durumuna dair önemli verileri kamuoyu ile paylaştı.

Şıldak, Ağustos 2023'ten bu yana kaydedilen suç istatistiklerinde önemli iyileşmeler olduğunu belirtti.

-Hırsızlık Olaylarında Düşüş, Oto Hırsızlıkta Artış

Vali Şıldak, hırsızlık olaylarında %25 düşüş sağlandığını, ancak oto hırsızlık olaylarında %4 artış olduğunu açıkladı.

-Dolandırıcılık ve Gasp Olaylarında Artış

Dolandırıcılık olaylarında %12,5, gasp olaylarında ise %16 artış yaşandığını belirten Şıldak, bu durumun dikkatle takip edildiğini ifade etti.

-Cinayetler ve Yaralanmalar

Kasten öldürme olaylarında 67'den 60'a düşüş kaydedildiğini açıklayan Şıldak, yaralanmalarda ise artış olduğunu söyledi.

-Göçmen Kaçakçılığı ve Organize Suçlar

Göçmen kaçakçılığında %381 artışla birlikte %35 oranında bir yükseliş olduğunu belirten Vali Şıldak, organize suç örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda %30 artış sağlandığını ifade etti.

-Trafik Kazaları

Trafikte başarı sağlanamadığını ve ölümlü trafik kazalarında artış olduğunu vurgulayan Şıldak, kurban bayramı tatilinde kaza sayısında düşüş yaşandığını belirtti. Tatil boyunca 95 kaza meydana gelirken, 170 vatandaş yaralandı ve 4 kişi hayatını kaybetti.

-Uyuşturucu ile Mücadele


Uyuşturucu madde kullanımında en çok Skunk maddesinin öne çıktığını ve bu yıl 2 ton 147 kilo uyuşturucu ele geçirildiğini açıklayan Şıldak, bonzai kullanımında %586 artış olduğunu söyledi. Eroin ve esrar kullanımında düşüş görülürken, skunk ve metamfetamin kullanımında artış olduğunu belirtti.

-Silah Kaçakçılığı ve Terörle Mücadele

Ele geçirilen silah sayısında %57 artış yaşandığını belirten Vali Şıldak, terörle mücadelede %49 artış olduğunu ve tutuklamalarda %26 artış sağlandığını açıkladı.

-Aranan Kişilerin Yakalanması


İl genelinde aranan kişilerin yakalanmasında %52 artış sağlanarak 4.712 kişinin yakalandığını belirten Şıldak, bu yıl toplamda 8.621 kişinin yakalandığını ifade etti. Trafik konusunda daha iyi bir performans sergilemek için çalışmalara devam edildiğini belirten Şıldak, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını rica etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.