banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Şanlıurfa Balıklıgöl Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Ankara Keçiörengücü

Siverek'te17 katlı bina kontrollü şekilde yıkıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar gören 17 katlı bina, ekiplerin titiz çalışmaları sonucu kontrollü bir şekilde yıkıldı. Yıkım işlemi, bina çevresinde güvenlik önlemleri alınarak ve etrafındaki diğer yapıların zarar görmemesi için özenle planlanarak gerçekleştirildi.

Yıkıma konu olan bina, deprem sonrası yapılan incelemeler neticesinde ağır hasarlı olarak rapor edilmiştir. Bu raporun ardından binanın boşaltılması ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınması sağlanmıştır. İlçe sakinlerinin güvenliğini ön planda tutan yerel yönetimler ve ilgili birimler, binanın kontrollü bir şekilde yıkılmasına yönelik çalışmaları hızlandırdı.

Ekipler, yıkım sırasında çevredeki binaların zarar görmemesi için çeşitli önlemler aldı. Bu kapsamda, yıkım alanı geniş bir güvenlik çemberi ile kapatılırken, olası toz ve moloz yayılımını engellemek amacıyla özel su püskürtme sistemleri kullanıldı. Ayrıca, yıkım sırasında oluşabilecek acil durumlar için sağlık ekipleri ve itfaiye hazır bulunduruldu.

Yıkım sürecine tanıklık eden bölge halkı, yıkımın güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.(RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.