banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Mehmet Emin Bayaslan Hakkari çevreleri karışık kuvvetli yağmur

Şanlıurfa’da Anız Yangınlarına Taviz Yok

Vali Hasan Şıldak, iki aylık periyotlarla gerçekleştirdiği Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda Anız Yangını ile ilgili konuları ön plana aldı. Şanlıurfa’da benzer olayların önüne geçebilmek için yoğun çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Vali Hasan Şıldak, tüm ilgili kurumlarla koordinasyonun sağlandığını ve meydana gelen vakalara anında müdahale edildiğini kaydetti.

Uyarı ve bilinçlendirme çalışmaları ile anız yangınlarının önlenmesi, oluşacak vakaların bir önce söndürülmesi ve ardından denetim ve tutanak kayıtları ile sorumlularının cezalandırılması için tüm gelişmeleri günlük raporlar halinde takip ettiğini belirten Vali Şıldak, yangına sebebiyet verecek davranışlardan mutlak suretle kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

Anız Yangınları İçin Özel Koordinasyon Sağlandı

Vali Şıldak Başkanlığında oluşturulan koordinasyon çerçevesinde başta Jandarma olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü ve yerel yönetimlerin itfaiye birimleri, belirlenen organizasyon şeması dahilinde çalışma gerçekleştiriyor. İlçelerde Kaymakamlıkların takip ettiği organizasyon, anlık raporlar halinde Vali Hasan Şıldak’a iletiliyor ve yangına müdahale ile müdahale sonrası yapılan denetim ve tutanak süreçlerini birebir takip ediyor.

“Şanlıurfa’mızın Bu Alandaki Karnesini Hep Birlikte İyileştirelim”

Geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan yangınları örnek göstererek büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Vali Şıldak, “ Daha geçtiğimiz günlerde büyük bir felaket yaşadık. Hemen yanı başımızdaki illerimizde yaşanan yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İlimizde de artık hasat sezonunun sonuna doğru yaklaşıyoruz. Maalesef hala günlük yüzlerce dekarlık alanda yanız yangını ile karşılaşıyoruz. Anız toprağa zarar vermekle birlikte, canlıların ve doğanın tamamen olumsuz etkilenmesi demektir. Yine anız ile birlikte ekili alanlarda da zararların yaşandığı gözlemliyoruz. Tüm bunlar Şanlıurfa’ya yakışmıyor. Huzurun ve güvenin teminini her karış toprağında hakim kılmaya çalıştığımız Şanlıurfa’da, çiftçilerimizin de duyarlılığı ile artık bu görüntülere son vermek istiyoruz. Temennimizi dile getirirken taviz vermediğimiz anız yangınlarına sebep olanlar hakkında da gerek para cezası gerekse adli işlem başlatarak Cumhuriyet Savcılıklarımıza konuyu iletiyoruz. Bu konuda da sıkı denetimlerimiz sürüyor. Tüm bu olumsuz yaklaşımlara hep birlikte son verelim ve Şanlıurfa’mızın bu alandaki karnesini iyileştirelim. Lütfen kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.