banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Bozova Şanlıurfa Büyükşehir Sivas 4 Eylülspor

Şanlıurfa’da 40 Yıllık Tapu Sorunu Büyükşehirle Sona Erdi

Şanlıurfa’da uzun yıllardır süregelen tapu sorunu nihayet çözüme kavuştu. Haliliye İlçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 40 yıl boyunca mülkiyet ve tapu sorunlarıyla mücadele eden vatandaşlar, nihayet mülklerinin resmi tapularına kavuştu.

Karşıyaka mahallesinde yaşanan ve yıllardır süren problem, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığının özverili çalışmaları sayesinde sona erdi. Söz konusu alanda toplamda 245 adet yapı bulunuyor ve bu yapıların üzerinde 750 hak sahibi tapu sahibi olacak.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatları doğrultusunda Karşıyaka mahallesinde 750 Vatandaşın mülkiyet ve Tapu sorunu nihayet çözüldü. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Mahalle Muhtarı Hadi Taştan’ın katılımıyla bugün ilk olarak 33 vatandaşa tapu dağıtımı yapıldı. Tapularına kavuşan vatandaşlar mutluluklarını ifade ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da, vatandaşları tapuyla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yıllardır çözülemeyen sorunları çözmeye gayret ettiklerini kaydetti.

“TİTİZLİKLE ÇALIŞTIK, KALICI ÇÖZÜM ÜRETTİK”

Tapu dağıtım töreninde konuşan Başkan Gülpınar, sorunlara kalıcı çözüm ürettiklerini belirterek, “Bugün, Haliliye İlçemizin Sırrın Karşıyaka Mahallesi'nde yıllardır çözülemeyen bir tapu ve mülkiyet sorununa çözüm getirdiğimiz bu anlamlı günde, sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gecekondu gibi düzensiz yapılaşmalar akabinde mülkiyet ve tapu sorunlarına neden olmaktadır. Birçok çarpık ve ruhsata aykırı yapıları gördük, Hepsi de 10 yılların sorunu. Ve biz bu sorunu nasıl çözebiliriz diye kapsamlı bir şekilde düşündük. Büyükşehir Belediyesi olarak; teknik ekibimizle, titizlikle yürüttüğü çalışmalar neticesinde, bu soruna kalıcı bir çözüm ürettik. Yaptığımız hak sahipliği tespiti ve kullanım kadastrosu çalışmalarıyla, ilk etapta 33 vatandaşımıza tapularını teslim ediyoruz. Bununla birlikte, alandaki toplam 245 adet yapı ve 750 bağımsız yapının mülkiyet durumu netleştirilmiş, 245 adet yeni parsel oluşturulmuştur. Bu, gelişen ve değişen bir Şanlıurfa’nın inşasında önemli bir basamaktır. Şehrimizin her köşesinde modernleşmeyi, düzenli bir yapılaşmayı ve mülkiyet sorunlarının çözüldüğü bir geleceği hedefliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi, bizim en büyük gayemiz halkımıza hizmet etmek, onların yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu anlamlı günde, tapularını teslim alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, daha nice projelerde sizlerle buluşmayı temenni ediyorum” dedi.

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Hadi Taştan da 40 yıllık tapu sorununu çözdükleri için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve ekibine teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.