banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Mehmet Emin Bayaslan Hakkari çevreleri karışık kuvvetli yağmur

Büyükşehir'den kaldırım işgaline çizgili önlem

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, cadde ve sokaklarda vatandaşın yürümesini engelleyecek bir şekilde yapılan kaldırım işgalinin önüne geçmeye devam ediyor. Ekipler, işyerlerinin önüne sarı çizgi çalışması yaparak vatandaşın kaldırımdan geçişini kolaylaştırıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarihi çarşılar bölgesinde bulunan işyerlerinin kaldırım işgalini önlemek için harekete geçti.

Akşam saatlerinde çizgi çalışması yaparak esnafa 100 cm’nin dışına çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunan ekipler, vatandaşların geçişini güçleştirecek herhangi bir işgale müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

Zabıta ekipleri, iş yerlerini tek tek dolaşarak kaldırım işgali yapan esnafı uyardı. Ekipler, esnaftan sarı çizgiyle işaretlenen yerin dışına çıkılmamasını istedi. Kurala uymayan esnafa Kabahatler Kanunu gereğince idari para cezasının uygulanacağı da ifade edildi.

Sabah saatlerinde kontrollerini sürdüren zabıta ekipleri esnafların kurallara riayet ettiğini gözlemledi. Her gün binlerce yerli ve yabancı misafirin geçiş güzergâhı olan tarihi çarşılar bölgesinde kaldırımlar vatandaşların rahat ve huzuru için uygun hale getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.