Sağlık Bakanı 3 Nisan İtibariyle Corona Detaylarını Paylaştı
Günlük olarak Türkiye'de Koronavirüs detaylarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan 2020 tarihi itibariyle detayları kamuoyu ile paylaştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki bugünkü verileri paylaştı. Koca yaptığı açıklamada; test sayısı 16 bin 160, yeni vaka sayısının 2 bin 786 , vefat sayısının ise 69 olduğu açıklandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü ile ilgili son rakamları paylaştı. Koca, Türkiye'deki toplam vaka sayısının 20 bin 921'e, toplam vefat sayısının da 425'e yükseldiğini açıkladı.
Bunları detalı bir şekilde analiz eden Sağlık Bakanı Konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
Coronavirüs vakalarının illerimizin tamamında artık görüldüğünü söylemiştim. bu dağılıma göre İstanbul'da 12 Bin 231, İzmir'de 1105, Ankara'da 860, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vaka olduğunu söylemek istiyorum.
İSTANBUL VAKA SAYISIDA BİRİNCİ SIRADA
"Nüfusa göre en riskli illerimiz değerlendirildiğinde İstanbul İzmir Ankara Konya Kocaeli ilk 5 il olarak sıralamak mümkün toplam tanı koyduğumuz bakanlarımızın yaş dağılımı bu yaş dağılımında da 20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğünü ve 40 yaş üstünde de teşhisi konan bakanların daha çok olduğunu özellikle erkeklerin kadınlara göre görülme oranının daha yüksek olduğunu özellikle söylemek istiyorum. genç yaşlarda teşhis sayısının düşüklüğü virüse karşı direncin bir işareti olarak belki bir işareti olarak algılanmamalıdır. Gençlerimizin hastalığı, ya hissetmemekte ya da çok hafif geçirdiğini daha önce de ifade etmiştim.
56 İLDE CAN KAYBI VAR
Burada ise vefat edenlerin illere göre dağılımı şu an, 25 ilde Can kaybının olmadığını, 56 elimizde hayatını kaybeden vakalarımızın olduğunu buradan da görmüş oluyoruz. En yüksek vefat çayımız 200 kişi ile İstanbul, 27 ile İzmir, 14 ile Kocaeli, 11'er vefat ile Antalya ve Konya takip ediyor. Vefat eden hastalarımızın yaşlarına baktığımızda, 50 yaş üzerindeki vefat sayısının giderek daha da artmış olduğunu ve özellikle de Erkek oranının kadınlara göre daha yüksek olduğunu da görmüş oluyoruz. özellikle Burada da 60 yaş üzeri Vatandaşlarımızın temas izolasyonlarının çok sıkı olması gerektiğini de çok olması gerektiğini de görmüş oluyoruz.
60 YAŞ ÜSTÜ ÇOK KRİTİK
Bu tabloda ise 60 yaş üstünün çok kritik olduğu yoğun bakımda yatan hastaların Yüzde 64'ünü hastalar oluşturuyor. Yüzde 80'e yakını 60 yaşın üzerinde olduğunu görmüş oluyoruz. Diğer taraftan ise hastane ihtiyaç duymaksızın evde takip edebildiğimiz hastaların oranı ise yüzde 86, 60 yaşın altında yani 60 yaşın altında olanların Önemli bir kısmını hastaneye yatırmadan evde takip etmiş oluyoruz.
KRONİK HASTALARDA RİSK YÜKSEK
Ayrıca eşlik eden kronik veya bir alt hastalığın olup olmadığı ile ilgili bir tablo bu burada da yoğun bakımdaki kaybettiğimiz hastalarımızın içinde de Yüzde altmış 4.2 oranı da en az bir kronik hastalığının olduğunu görüyoruz. Bu trafikte ise yoğun bakım hastalarımızın yüzde vefat edenlerin yarısında da en az 2 kronik veya alt hastalığın olduğunu görüyoruz Bu tabloda ise risk oluşturan bazı hastalıkların dağılımları burada özellikle astımla ilgili tabloyu görüyoruz astım hastalarının dağılım eğrisi ne baktığımızda yaş aralığı maçlarını 45 ile 90 arası olduğunu görüyoruz Burada da yaşla birlikte vefat edenlerin hayatını kaybedenlerin oranının ne kadar arttığını da görmüş oluyoruz bu tabloda Koah hastaları ile ilgili yani kronik solunum sistemi hastalığı olan pastalar ağırlıklı 55 ile 90 yaş arası seyrettiğini görüyoruz Burada da bir farklılık görüyoruz yani kronik solunum sistemi rahatsızlığı olan hastaların özellikle yaş farkı göstermeden vefat edenlerin aynı oranı koruduğunu görüyoruz.