banner2
TÜRKİYE'DE FELÇLİ HASTALARA ŞİFA OLAN ALLAH RASULÜNÜN TORUNU SEYYİD ŞEYH OSMAN ZERRAKİ MEZARI!!!
Allahu Teâlânın
Ehlibeyte Verdiği Mucizeler!!!
Felçli olan hastalar sedye ile yatalak olarak oraya gidiyorlar şifa bulup ayağa kalkarak yürüyorlar...
Dünyada ve Ülkemizde felçli hastalar için şifa kaynağı olarak bilinen D.bakır ili Hazro ilçesine bağlı Eski adı merâni yeni ismi Ülgen köyünde vefat ederek TARİHTE FELÇ ZİYARETİ OLARAK GEÇEN Peygamber Efendimizin 35. kuşaktan torunu Seyyid Şeyh Hasan ZERRAKİ'NİN TORUNLARINDAN Ömer oğlu Seyyid Şeyh Osman Zerraki hazretleri gün geçtikçe dünyanın ve yurdun her tarafından ziyaretçi akınına uğruyor...
RASULULLAHIN TORUNLARI ALLAHIN İZNİYLE ÜMMETİ MUHAMMEDE ŞİFA DAĞITIYORLAR!!!
"KASİDE-İ BÜRDE"
Kaside-i Bürde’nin Yazarı Olan İmam-ı BUSURİ HAZRETLERİ Sofiyye-i Aliyyenin Büyüklerindendir.
Bir Gün Felç Oldu, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı. Resulullah’a tevessül edip,insanların en üstününü öven meşhur kasidesini hazırladı.Rüyada Resulullah’a okudu. Çok beğenip, arkasından mübarek hırkasını çıkarıp İmam’a giydirdi. Bedeninin felçli olan yerlerini mübarek eliyle sıvadı. Uyanınca bedeni sağlamdı,hırka-i saadet de arkasındaydı.Bunun için,bu kasideye Kaside-i bürde denildi.Bürde,hırka, palto demektir.
İmam-ı Busuri sevinerek sabah namazına giderken, zâhid bir zata rastladı.İmam-ı Busuri ye,Kasideni dinlemek isterim dedi.Benim kasidelerim çoktur.Hepsini herkes bilir dedi.Kimsenin bilmediği,bu gece Resulullah’a okuduğunu istiyorum deyince,Bunu hiç kimseye söylemedim. Nereden anladın? dedi.O zat da, rüyasını olduğu gibi haber verdi.
Bu kaside, hastalara okununca,hastaların iyi oldukları,okunan yerlerin dertlerden, belalardan emin olduğu görüldü. Faydalanmak için,inanmak ve halis niyetle okumak gerekir. Kaside-i bürde,aşağıya İslam harfleriyle konulmuştur.Her satırı sonuna kadar okumalı,önce sağ sütun aşağı kadar okunup sonra sol sütuna geçilirse yanlış olur. Hepsini bir sütun kabul ederek okumalıdır. Bunu belli etmek için, devam edilmeli diye, satır arasında kırmızı ok konulmuştur.
Mevlâye salli ve sellim dâimen ebedâ
Alâ Habibike hayr’il-halkı küllihimi
BEYTİN MANA VE AÇIKLAMALARI SON BÖLÜMÜNDEDİR;
BİRİNCÜ BÖLÜM:
Allah’ın Rasülü’ne Aşık Olma Hususunda.
1- Emin tezekküri cîrânin bizî selemin
Mezecte deman cerâ min mukletin
bi demi’’
2- Em hebbetir rîhumin tilkâi kazımetin
ve evmedal berku
fiz zâlmai min idami
3- Fe mâ li ayneke in kultekfüfâ hemetâ
Ve mâ li kalbike in kultestefik yehimi
MANA VE AÇIKLAMALAR
1- Ey benim dertli gönlüm,Selem ağaçlarının süslediği vadideki komşuları hatırladığın için mi , gözlerinin ak ve karasından akan yaşı kan ile karıştırmaktasın.’’
Ayrıca,bu üç beyit geyik derisinden bir tirşe üzerine yazılır ve öğrenim ve ezberleme güçlüğü çeken bir kimsenin sağ kolunun pazusuna bağlanırsa çok kısa bir süre içerisinde zekası ve öğrendiğini bir daha asla unutmaz. Bu hususta ayrıca tecrübe edilmiştir. Bir kimse Kaside-i Bürde’ yi şartlarına uygun yerine getirerek cuma geceleri akşam ve yatsı ezanları arasında okursa iman selameti ve dünya ve ahiret mutluluğu ile şereflenir. Bu husus ta güvenilir şarihlerce tesbit ve nakledilmiştir.
2-Yahut Medine tarafından (Allah Rasulü’nün tatlı kokusunu getirip sana koklatan)bir rüzgar estiği içinmi? (Böyle Allah Rasulü (s.a.v.)’ nün aşkı ve muhabbeti ile kendinden geçmiş olarak , kanlı yaşını tutamadan ağlıyorsun. ) Yoksa Allah Rasulü’ nün çoğu zaman vakitlerini geçirdiği Medine yakınındaki Izam dağından karanlık gecede çakan şimşek mi çakıp, Nübüvvet Nuru seni mestetti de böyle ağlamana sebep oldu ? ’’
3-(Ey gönül),iki gözüne ne olduki; onlara kendinizi tutun ağlamayın” dedikçe o iki göz daha çok kanlı yaş akıtıyorlar? Ve kalbine de ne oldu ki sakin ol,kendine gel” desen de o aldırmayıp ölçüsüz sevgisi,hayranlığı ve delicesine aşk ve muhabbeti artıyor?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.