Risale-i Nurlar Yasaklanıyor mu?
Yeni Asya ve Zaman gazetelerinin manşetlerine bakarsanız Risale-i Nurların basım ve yayımı devlet tarafından durdurulmuş durumdadır. Önce Türkiye çapında binlerle ifade edilecek kadar az sayıda gazete basan Yeni Asya gazetesinin sözde başyazarı Kazım Güleçyüz bir yazı yazdı. O yazının özetine göre Risale-i Nurların devlet tarafından basılması ve hele Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınması bir Kemalizm projesi olup asıl hedef Risale-i Nurların yasaklanmasıdır.
Ardından, ittifak edecekleri alanlar son derece sınırlı olduğu halde Tayyib ERDOĞANa düşmanlık konusunda Yeni Asya ile müttefik olan Zaman gazetesi kalkıp benzer manşetler atmaya başladı. Amaç hükümetin Risale-i Nur düşmanı, dolayısıyla kendilerinin düşmanı olduğunu ispat etmeye çalışmaktı. Eskiden çok uzak durdukları halde şimdilerde kendileri de Risale-i Nur talebeleri oldular ya! Bu yüzden iki gazete paralel manşetler atıyorlar.
Bu manşetler ve haberler üzerine Üstda Bediüzzamanın talebeleri ve varisleri olan ağabeylerin sözcüsü Said YÜCe bir açıklama yaptı. Açıklama bir şamar gibi o maksatlı haberleri yapanların yüzüne çarptı.
Risale basan yayınevi sayısını 26 olarak ifade eden Yüce, bunlardan bazılarının Bediüzzamanın izni dışında eserleri sadeleştirip tahrif ettiklerini, bunun üzerine Üstadın vâris ve talebelerinin yasal süreç başlattıklarını belirterek şunları söyledi:
Risale-i Nurun basımının durdurulması söz konusu değil. Bediüzzamanın, eserlerinin orijinaline bağlı kalınması gibi bir isteği var. Onun tayin ettiği ve eserleri basmaya tek yetkili olan vârisleri Kültür Bakanlığı nezdinde yasal girişimde bulunmuş. Bakanlık bu başvuru üzerine bir süreç işletiyor. Yasal düzenleme yapılması ve eserlerin korunması için bu sürecin beklenmesi gerekiyor. Bir-iki hafta içinde sonuçlanacağını düşünüyoruz. Diyanet de Risale-i Nurun basımına devam edecek. Başbakanın bu konudaki tavrı çok nettir. Hükümet Risalelerin serbestçe basılmasından yanadır. Başbakanın, İşaratül-İcazın Diyanet tarafından basılması konusundaki gayretleri ortadadır. (Sabah, 9.4.13)
Anlaşılıyor ki, Risale-i Nur üzerinden ticaret yapanlar, bastırdıkları Risaleler için yeni bandrol alamamışlar. Öfkeleri bu yüzdendir. Said Yücenin de ifade ettiği gibi asıl maksat Risale-i Nurları Sadeleştireceğiz diyerek tahrif edenleri durdurmaktır.
Çünkü Risale-i Nurların sadeleştirilmesi, alî bir üsluba sahip olan Risale-i Nura karşı yapılacak en büyük bir hıyanettir. Said Özdemir ağabeyin anlattığına bakılırsa Bediüzzamanın talebelerinden birisi (Ahmet Feyzi Ağabey) Gençlik Rehberini sadeleştirip Üstadına göstermiş. Üstad önce kitabı biraz okumuş. Ardından o talebesini çağırmış ve Bak kardaşım, sen burada böyle demişsin; hâlbuki ben böyle demek istememişim. diyerek kitabın hatalarla dolu olduğunu söyledikten sonra şöyle demiş: Bak kardaşım, Risale-i Nurun üslubu alîdir. Vallahi benim dahi öyle bir üslub-u aliyi değiştirmeye yetkim yoktur. Kardaşım, sen bu kitabın üzerine kendi ismini yaz.
Hakikaten Risale-i Nurları sadeleştirenler, eğer zerre kadar müellife ve Risale-i Nura saygıları olsaydı, onun varisleri ve yayın hakkını elinde bulunduran ağabeyleri dinlerlerdi. Bediüzzamanın İslam Kahramanı dediği Adnan Menderesten üç isteği vardı. Birisi ezanın Arapça aslına çevrilmiş olmasıydı. Onu yaptılar. Diğeri de Risale-i Nurların Diyanet eliyle bastırılıp dağıtılmasıydı. Üçüncüsü de Ayasofyanın tekrar ibadete açılmasıydı. Başbakan Tayyip Erdoğan Üstad Bediüzzamanın ikinci vasiyetini yerine getirmiş oldu ve Risale-i Nurlar Diyanet eliyle basılmaya devam ediyor. Bu olumlu hizmeti görmezlikten gelip Bu girişim, Risale-i Nurları yasaklamak için Kemalizmin yeni bir projedir demek, siyasi kıskançlık krizinden başka bir şey değildir. İnşallah Ayasofyanın tekrar ibadete açılması da Tayyib ERDOĞANa nasip olur. Çünkü Jakoben Laiklere, dinin yükselişini hazmedemeyen teröristlere, hayatları döneklikle geçen sözde entelektüel demokratlara, yarım aydınlara ve tüm Batıya bir VAN MUNİT çekme zamanı gelmiştir.