Risale-i Nur biyolojiden daha ağır bir kitap mı?
Mardin Said Nursi İmam Hatip Lisesi, Bediüzzaman Said Nursi’yi konu alan bir konferans düzenledi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı - Yazar Özkan Yaman katıldı.
Mardin Said Nursi İmam Hatip Lisesi’nde konferans veren Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, öğrencilere risaleleri okumalarını tavsiye ederek, Risale-i Nur’un; biyolojiden, matematikten daha ağır olmadığını söyledi.
Mardin Said Nursi İmam Hatip Lisesi, Bediüzzaman Said Nursi’yi konu alan bir konferans düzenledi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman katıldı.
“Üstad’ın hayatının başlangıç noktası Medresetü’z-Zehra’dır, Medresetü'z-Zehra üniversitesidir.” diyen Yaman, “Medresetü'z-Zehra projesi o kadar kapsamlı bir projedir ki; eğer o proje gerçekleşmiş olsaydı bugün bu bölgede kandan ve çatışmadan bahsetmemiş olacaktık. Aslında Üstad’ın başladığı yer bitirdiği yerle aynı yerdir. Peki, ne diyor Üstad, ‘Ben Medresetü'z-Zehra için yola çıkmıştım. Nasip olmadı zannetmiştim fakat Risale-i Nur’lar bu medresenin ta kendisiymiş. Onun için Üstadın başladığı yer bitirdiği yerle aynı yerdir. Onun için şöyle söylemek lazım; Eğer Risale-i Nur’lar gereği gibi okunup okutulsaydı bu bölgenin tarihi, kaderi böyle olmayacaktı.” diye konutu.
Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatının Kur’an-ı Kerim’in tefsiri olduğuna dikkat çeken Yaman, “Üstadın hayatını okurken aslında Kur’an-ı Kerim’in tefsirini okuruz. Onun hayatı Hz. İbrahim’i, Hz. Yakup’u, Hz. Yusuf’u, Ashabı Kehfi tefsir eder. Üstadın hayatı, Kur’an’ı Kerim’in tamamının tefsiridir desek abartmış olmayız.” dedi.
Üstad Bediüzzaman’ın binlerce şehidin, binlerce âlimin, binlerce mazlumun duası olduğunu kaydeden Yaman, “Allah, bu duayı kabul ettiği için Üstad’ı göndermiştir. 22 defa zehirlenmesine rağmen bunun için ona bir şey olmadı. Sevgili öğrenciler, Risale-i Nur’u okuyan bir kimse karamsar olamaz, tembellik lügatinde yoktur. Onun için okuyun. Üstad’ı öldüremeyenler okunmasın diye kitaplarının ağır olduğunu söylerler. Bakınız Risale-i Nur; biyolojiden, matematikten daha ağır değildir.” dedi. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA)