Üreticiler Dikkat! Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerine Desteklenme verilecek

Urfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerine Desteklenme verileceğini açıkladı. peki kime destekleme verilecek? destekleme almak için ne yapmalı, destekleme için ne kadar arazi lazım, destekleme için son başvuru tarihi ne zaman? gibi soruların cevabı Tarım Müdürlüğünün açıklamasında... İşte o açıklama:

Üreticiler Dikkat! Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerine Desteklenme verilecek

Urfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerine Desteklenme verileceğini açıkladı. peki kime destekleme verilecek? destekleme almak için ne yapmalı, destekleme için ne kadar arazi lazım, desekleme için son başvuru tarihi ne zaman? gibi soruların cevabı Tarım Müdürlüğünün açıklamasında... İşte o açıklama: 

2016 YILI KÜÇÜK AİLE İŞLETME DESTEĞİ
16 Aralık 2015 tarih ve 29564 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “2015/8294 No’lu Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı”nın Uygulama Tebliği 30 Ocak 2016 tarih ve 29609 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ kapsamında; 2016 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan çay ve fındık ürünleri hariç açıkta veya örtü altı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016 üretim yılında 100 TL/da küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak.

2016 üretim yılında desteklemeye esas ürünlerin toplam üretim alanı; açıkta üretim için 1 dekarın, örtüaltı ünitelerinde üretim için 500 m2’nin altında olan küçük aile işletmelerine destekleme ödemesi yapılmayacak.
Üreticinin desteklemeye esas ürünleri hem açıkta hem de örtüaltı ünitelerinde yetiştirmesi durumunda; Açıkta üretim 1 dekar veya üzerinde, örtüaltı ünitelerinde üretim 500 m2 veya üzerinde ise her iki üretimin toplam alanı desteklemeden yararlandırılacak. Örtüaltı ünitelerinde üretim 500 m2’ veya üzerinde, açıkta üretim 1 dekarın altında ise her iki üretimin toplam alanı desteklemeden yararlandırılacak. Örtüaltı ünitelerinde üretim 500 m2’nin, açıkta üretim 1 dekarın altında ise her iki üretim de desteklemeden yararlandırılmayacak.
Desteklemeye esas ürünlerin fide ve fidan üretimi de destekleme kapsamında olup, tohumluk ve filizlendirme amaçlı üretimler desteklemeden yararlandırılmayacak.

Küçük Aile İşletme Desteği için müracaat eden ve örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin başvuru dilekçesine ilave olarak ÖKS belgesi ibraz etmeleri gerekiyor.
Açıkta ve örtüaltı ünitelerinde yetiştirilen desteklemeye esas ürünlerin listesi Tarım Bilgi Sistemi duyurular bölümünde yayımlanacak ve sisteme tanımlanacak. 2016/2 No’lu tebliğ gereği 2016 küçük aile işletme desteği başvuruları 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitiminde sona erecek.