Öğrenciler Bedava İnterneti Eğitim Amaçlı Kullanacaklar
Eğitime hayatına katkı olması için öğrencilere her ay 3 GB bedava İnternet verilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un müjdesini verdiği bedava İnternet öğrenciler tarafından eğitim amaçlı kullanılması hedefleniyor.

Ankara’da düzenlenen Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Akademik Destek Tanıtım Programı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her bir öğrenciye, bütün operatörlerden aylık 3GB ücretsiz internet imkanı sunulacağını duyurdu. Projeyi pilot çalışmalarda denediklerini ifade eden Selçuk, Türkiye’de tüm öğrencilerin bu hizmetten yararlanabileceğini belirtti.
Program kapsamında yenilenen EBA, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ile velilerin kullanımına açıldı. Kullanıcı dostu bir bir arayüze sahip olan platform, hem öğretmen hem de öğrenciler için özelleştirilmiş öğrenme ortamı sunuyor. Kişisel gelişimine yönelik önemli kaynakların bulunduğu EBA, güvenilir ve kontrollü ortamlarda tartışma, paylaşma ve anket gibi etkileşim yöntemleri ile iletişim kurulmasına imkan tanıyor.
Bakan Ziya Selçuk burada yaptığı konuşmada, “Her öğrencimize tüm operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı sunuldu. Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğrencilerimizin telefonu çeksin yeter, bu eğitimlere ulaşabilecekler. Kısa süre önce öğrencilerimizin sırasına çıkarma yapıştırdık. İşin özeti ‘Eğitimde fırsat adaleti.' Benim fırsatım yok, öğretmenim yok, mekanım yok diye bir şey yok. İsteyen her öğrencinin eğitime ulaşmasıyla ilgili alt yapıyı kurduk. Benim hayallerimden biriydi. Bu hayalime ulaşmak benim için çok önemli."