Pınar Süt Şanlıurfa'da bakanların katılımı ile temel attı VİDEO
Yaşar Holding İzmir ve Eskişehir'den sonra Pınar Süt olarak Şanlıurfa'ya 100 milyon TL yatırım yapıyor. Bakanlar Mehdi Eker, Faruk Çelik ve Nihat Ergünün katılımı ile 2. OSBde fabrikanın temeli sağanak yağmura rağmen atıldı.
Pınar sütün Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesinde yeni süt fabrikasını temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Milletvekillerinden Abdulkadir Aksu, Mehmet Akyürek, Seydi Eyüpoğlu, Halil Özcan, Abdülkerim Gök, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Yaşar Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, iş adamları, bürokratlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaş Pınar Süt'ün yatırımları hakkında bilgi verdi. Yiğitbaş; Yaşar Topluluğu olarak 7 bin çalışanımız, 18 üretim tesisimiz, Türkiyenin 150 bin satış noktasına ulaşan satış ve bayi organizasyonu ile insana olan sevgimizi işimize yansıtarak, hep daha iyi bir yaşam için çalışıyoruz dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç; İki yılda yatırım teşviki alan müteşebbis teşviki 700 milyon liranın üzerindedir. İnşallah bakanlarımızın desteği ile altyapı sorunlarını çözdüğümüzde Şanlıurfa sadece bölgede değil, Türkiyede çok önemli bir sanayi merkezi haline gelecek. Bu anlamda sayın Bakanımız Faruk Çelike ve tüm kabineye teşekkür ediyoruz dedi..
BAKAN EKER: GÜNDE 500 TON SÜT
Anneler gününü tebrik ederek söze başlayan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açılışı yapılan tesisle günlük 500 ton süt üretileceğini belirterek, şunları söyledi: Bugün, burada hayvancılık ve gıda sanayi için önemli bir etkinlik var. Birkaç ay önce burada tarıma dayalı besi bölgesinin temelini atmıştık. Bugün de günlük 500 ton kapasiteli bir tesisin temelini atıyoruz. 500 ton süt demek yılda 182 bin 500 ton süt demek. Bereketli topraklar üzerinde tarım ve hayvancılık gelişiyor. Hükümet olarak bugüne kadar Şanlıurfa çiftçisine 4 milyar 100 milyon lira karşılıksız destek verdik. Şanlıurfa, verilen desteklerle hayvancılıkta özellikle çok büyük bir hamle yaptı. Şanlıurfada hayvan varlığı sayısı desteklerle yüzde 52 arttı diyerek Pınarın süt üretimini Şanlıurfadan karşılayacağını belirtti.
BAKAN ÇELİK: ANNELER GÜNÜNÜ ZEHİR ETTİLER
Anneler gününü Reyhanlıdaki menfur saldırı nedeniyle zehir olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfada güzel şeyler oluyor. Bugünde o güzelliklerden biri yaşanırken, Reyhanlıda ki olay bizi hüzne boğdu. Türkiyenin başından sorunları bazı güçler eksik etmedi. Milletimiz birlikten yana. Bu kronik sorunları çözme kararındayız. Bu milleti tarihte bölemedi. Son dönemde yaşadıklarımızda bu milletin birliğine zarar veremedi. Ülkemizin her alanda nasıl geliştiğini, ekonomik verilerle öğrenebilirsiniz. Bakanlığımla ilgili verilere baktığımızda 5 milyonun üzerinde istihdam gerçekleştirdik. Batıdan bakan kardeşlerimiz, buraları görmedikleri sürece yanlış yatırım yaparlar. Tüm yatırımcıları, buraları görmelerini ziyaret etmelerini istiyorum. Buralarda güven ve huzur var. Gerçekten insanlarımız hayat dolu, barıştan ve huzurdan yana. Bu ilimizde Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle huzur var. Yatırım için her türlü imkan var. Yatırımcıların, bu güzel coğrafyada çok rahat bir şekilde yatırım yapmaları için önlerinde engel yok dedi.
BAKAN ERGÜN: HARRANI SUYA BOĞDUK
Törende son olarak konuşan Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Harran Ovasına getirilen suyla ovanın suyla boğulduğunu belirterek; Bazı konular var Dünyada vazgeçilmez. Bunların İlki enerji güvenliği, insanlar elde ettikleri enerjileri güvence altına almak istiyor. İkinci su güvenliği; Suyu biliyorduk ama sulamayı bilmiyorduk. Harran ovasına su götürdük ama sulamak yerine Harranın bazı bölgelerini suya boğduk. Biz suyla yaşatacağımız toprakları suyla boğduk ve öldürdük. Ama şimdi su kaynaklarımızı çok daha iyi kullanıyoruz. Sonuncusu gıda güvenliği. Bu topraklarda gıda için her türlü imkan var. Bu topraklarımızı kendi gıda güvenliğimiz için buraları değerlendirmek zorundayız. Gıda dediğimiz zaman bunu teknoloji ve sanayi ile buluşturmamız lazım. Konumuz şimdi süt. Süte su katsak, doğru olmaz ve sütü değersiz hale getirmiş oluruz. Süte, teknoloji katarsak süt daha değerli olur. Bu yatırımla güneydoğuda süt ve hayvancılığı değerli hale getiriyoruz diye konuştu.
Program, konuşmaların ardından temel atma ve plaket töreniyle sona erdi.
Haber: Ömer ASLAN
VİDEO