Orman Dikimi, Seminer ve BYEGM'e Teşekkür
Ormanların en küçük canlıdan başlayarak tüm canlılara ve cansızlara sağladığı yaraların ne kadar çok olduğunu artık bilgi ve kültür ağının teknoloji ile birlikte geliştiği bu dönemde bilmeyen kalmamıştır.
Ormanların Maddi ve kolektif faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Maddi olarak, en büyük yakacak kaynağımız ormanlarımızdır. Sanayi de ise başlıca parfümeri, boya, ilaç ve dericilik gibi birçok alanda kullanılır.
Kolektif faydaları ise maddi faydaları ile ölçülemeyecek kadar fazladır. Ormanlar bulundukları yerin iklimini, kara iklim tipinden ılıman iklim tipine yöneltirler. Bu sayede don, kuraklık, aşırı sıcaklık, fırtına gibi zararları önlemek ve azaltmak suretiyle faydalı olurlar. Bu faydalara bölgemizin ne kadar ihtiyaç duyduğu herkesin malumu.
Ayrıca ormanlar Tarım ve hayvancılığın yapıldığı bu bölgeye sağlayacağı faydaları da göz önünde bulundurmalıyız. Havaya salgıladığı saf oksijen, gürültü ve hava kirliliği önlemek sureti ile insan sağlığına sağladığı faydaları ise sayılmayacak kadar çoktur.
Nereden çıktı bu orman muhabbeti, diyeceksiniz!...
Şuradan çıktı, yarın Şanlıurfa Gazeteciler Birliği ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü (BYEGM) Şanlıurfa’da ortak bir basın ormanı dikecekler. Kuraklık, erozyon ve sıcaklıkla mücadele eden Şanlıurfa’mız için bu ormanın ne kadar önemli olduğunu tartışmaya lüzum yok.
Basın Müdürlüğünün Şanlıurfa’da, Şanlıurfalılar için bu işe öncülük yapması bir başka önemli. Basın Müdürlüğü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliğinin bu çalışması takdire şayan bir çalışmadır.
Sembolikte olsa Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) bu işe öncülük etmesini çok önemsiyorum. Asıl görevi bilgilendirme olan basın ve basının bağlı olduğu müdürlüğün böyle bir işe öncülük etmesi, orman fakiri Urfa’mız için hayat damarı olur. Bu bir anlamda insanımızı ağaç dikimine teşvik edecek bir girişimdir.
Nüfusu 2 milyona dayanan Şanlıurfa ormanın önemini tam olarak anlarsa (ki bu önemi uzmanların anlatımı ile yine basın aracılığı ile)o zaman Şanlıurfa belki ağaç fakirliğinden kurtulur.
Şöyle bir hesap yapalım. Her bir şahıs, yılda bir ağaç dikerse, yılda 2 milyon ağaç dikmiş oluruz. Bu 5 yılda 10 milyon ağaç demektir. Bu hasletimizi uzun yıllar devam ettiğimiz var sayarsak yıllar sonra varacağımız noktayı hesap edin siz.
Bu bağlamda Bir Şanlıurfalı olarak Şanlıurfalılar adına yapılan bu örnek davranış ve Şanlıurfa’ya verdiği önem nedeniyle Basın Yayın Enformasyon Müdürü Sayın Murat Karakaya’ya ve Sayın Müdürümüzün şahsından tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederiz.
Lokal bazda bu işe önayak olan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Sayın Veysel Polat’a ve şahsında tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum.
Bu vesile ile Son bir not ile bazı sorunlarımızı Mayın BYEGM Müdürü Sayın Murat Karakaya’ya iletelim. Bilindiği gibi internet basını artık göz ardı edilmeyecek derecede etki alanını genişletti. 2008 yılından beri internet yasası mecliste sıra bekliyor. Sayın Başbakan Demokrasi Açılımı çalışmaları kapsamında internet basını ile de bir araya gelerek hem destek istedi, hem de internet yasası için desteklerini açıkladı.
Sayın Başbakan ulusan sitelerin sorunlarını dinledi ve çözüm konusunda bu yıl meclis çalışmaları içerisinde çözüme kavuşturacağını söyledi. Bu işin bir de yerel tarafı var. Yerel siteler çok daha zor şartlarda ve maddi imkânsızlıklarla yapmaktadır. En önemlisi de dürüst habercilik yapanlar zarar görmektedir. Dedikodu ve karalama haberciliği yapanlar işini ve pastasını büyütürken, dürüst habercili yapanlar hep biraz daha geriliyor. Yerel internet siteleri bağlı olacağı bir kural, bir kritere ihtiyaç var. Bir an önce bu ihtiyaç giderilirse dürüst habercilerin önü de açılmış olur…