Okutan; Vakıf kültürünü yaşatmalıyız

Okutan; Vakıf kültürünü yaşatmalıyız

Programda, açılış konuşmasını yapan Vali Nuri Okutan, vakıf anlayışının yaşatılması için herkese görev düştüğünü belirterek, "Hem anlamaya; hem yaşatmaya, hem de gelecek nesle taşımaya gayret etmeliyiz" dedi.

03 – 09 Mayıs tarihleri arasından kutlanan Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında bu gün Şair Nabi Kültür Merkezinde açılış programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, vakfın tarihten günümüze gelen süreçteki önemine değinerek, "Vakıf anlayışını, vakfetme anlayışını; malı zenginliği, sağlığınız dâhil sahip olduğunuz tüm imkânları dünyanın mamur edilmesine, dünyanın en önemli varlığı insanın yüceltilmesine harcadığımız ölçüde kendimiz ve etrafımız mutlu oluyor ve bu dünyada bir cennet haline dönüşüyor. Öyleyse bu kültürü bu hafta vesilesiyle iyi anlayıp, yaşamak gerekiyor ve kollayıp korumak da gerekiyor" dedi.

Vakıfların kıymetinin bilindiği, yaşadığı ve ilişkili olduğu dönemlerde; valinin bütün işyerini bırakarak, direk bu işlerle ilgilendiğine dikkat çeken Nuri Okutan, "Vakfın bir çatısı, oluğu düzeltilecekse, bütün işlerini bırakarak bir kadının, bir valinin bir de vakıf mütevelli heyetinin görevlendirdiği birer vatandaş oraların birlikte onarımını, sorumluğunu birbirlerine oto kontrol içinde davranıyorlar. Bütün işlerini bırakarak o işlerle uğraşıyor ve bunu çok önemsiyorlar. Çünkü işin temelinde bu var; hayır, bereket görülecek ve hayatımız bir anlam ifade edecekse; bu anlayışın yeşermesi kollanması ve yaşatılması gerekiyor. O bakımdan hem vakıf yöneten arkadaşlarımızın büyük sorumlulukları ve veballeri olduğunu, çok önemli bir iş yaptıklarını düşünüyorum. Kendini bu vakfeden bunu yaşatan, gelecek nesle taşıyan; herkes çok önemli iş yapıor" diyerek konuşmasını sürdürdü.  

Vali Okutan, bu nimetin bazen külfete de dönüştüğünü ifade ederek, "Eğer bunu kollayıp, koruyamazsak o zaman bu külfete döner. Bizler için de böyle. Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplumun önünde olan insanlar ve kullanıcılar için de böyle. Hala bu kültür yaşıyor. Kullanıcılar için de eğer vakıf malı ise ve şüphe bile varsa oradan mümkün mertebe uzak durulur. Tabii tüyü bitmemiş yetimin hakkı var orada. Bütün dünyanın bu müessesenin bu sistemin yaşaması için herkesin gönlü gözü de var orada. Vakıf kullanıcıları; görevlileri, kamu kurumları olarak, hepimizin görevidir. Hem anlamaya; yaşatmaya gelecek nesle taşımaya gayret etmeliyiz. Bu hafta bunların gündeme gelmesi ve tekrar değerlendirilmesi için bir vesiledir" şeklinde konuştu.

Vakıflarla ilgili sinevizyon gösterisi ve Harran Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe tarafından "2010 Vakıf Medeniyeti ‘İstanbul" konulu konferansın da düzenlendiği programın sonunda ŞURKAV Türk Halk Müziği Yetişkinler Korosu da bir konser verdi. Programda, Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 20. yılını dolduran personele Vali Nuri Okutan ve Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz plaket ve cumhuriyet altını verdi.

Bu arada açılış programına Vali Nuri Okutan ve Vakıflar Bölge Müdür Müslüm Tüysüz'ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç ile İl Sağlık Müdürü Hasan Demir ve vatandaşlar katıldı.

www.balikligol.com