Üçüncü Göz Gençlik Grubu Belediye’de
AB Gençlik Programları’nca hazırlanan “Empati Kur, Kendini Gör” Projesi kapsamında Şanlıurfa’ya davet edilen çoğunluğu Bulgaristan ve İtalyalı öğrencilerin oluşturduğu “Üçüncü Göz Gençlik Grubu” Şanlıurfa Belediyesi’ni ziyaret etti.
Şanlıurfa’yı gezip gördükten sonra kent hakkında edindikleri ön yargılarını bir tarafa bıraktıklarını belirten gençler, Şanlıurfa’nın aslında Avrupai bir kent görünümü taşıdığını ifade ettiler.
Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yücetepe ve Özel Kalem Müdürü Nihat Karatoprak tarafından karşılanan öğrencilere, Belediye ziyareti sırasında Şanlıurfa ve GAP Projesi hakkında önemli bilgiler verildi.
Projenin Sorumlusu Cuma Çelik ve Proje Koordinatörü Adnan Yalçın başkanlığında Şanlıurfa’da gezi ve incelemelerde bulunacak olan grup, Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek.
Şanlıurfa hakkındaki ön yargıları ortadan kaldırmak amacıyla, farkındalık oluşturmak, kadına yönelik şiddet gibi toplumsal olaylara dikkat çekmek amacıyla Şanlıurfalı Öğretmen Cuma Çelik tarafından hazırlanan Adnan Yalçın tarafından yürütülen “Empati Kur, Kendini Gör” Projesi aslında hedefine ulaşmış durumda.
Bulgaristan ve İtalyalı öğrencilerin oluşturduğu “Üçüncü Göz Gençlik Grubu”nu Şanlıurfa’da misafir eden proje ekibi, gençlerin Urfa hakkındaki ön yargılarını bozduklarını ifade ediyor.
EMPATİ KUR, KENDİNİ GÖR PROJESİ
AB Gençlik Programları kapsamında Şanlıurfa’da yaşayan, eğitim ve iş hayatını burada sürdüren gençlerin girişimiyle hazırlanmış olan proje Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir.
Projemizin ana teması ülkemizde ve Avrupa’nın farklı yerlerinde yaşanan cinsiyete dayalı şiddettin ve kadın erkek eşitsizliğini gençlerin gözüyle irdelemek, sebeplerini araştırmak ve gençlik olarak bu konuda yapabileceklerimizi konuşmaktır. Bu kapsamda proje süresince katılımcı ülkelerin kendi ülkelerinde ve Avrupa’da bu alanda yaşanan sorunlarla ilgili derlemiş oldukları istatistikî bilgiler paylaşılacak, sunumlar yapılacaktır. Aynı zamanda projede eğitmenler tarafından ülkemizde iş yaşamında, sosyo-kültürel yaşamdaki kadın erkek eşitliği üzerine sunumlar yapılacaktır.
Proje bir kültürel gençlik değişim projesi olması sebebiyle projede kültürel aktiviteler de yer alacaktır. Bu faaliyetler sayesinde amacımız gençlerin farklı kültürlere, yaşayış tarzlarına olan önyargılarını kırıp gençlerin Avrupa’nın bugününde ve yarınında önemli bir olduklarını hissettirmektir.
Proje dahilinde yapılacak olan başlıca faaliyetler
- Tanışma oyunları ve katılımcı ülkelerin tanıtımı
- Katılımcı ülkeleri sunumları
- Şanlıurfa’daki kadın STK’larını ve kamu kurumlarını ziyaret, söyleşi
- Katılımcı ülkelerin organize edeceği kültürel tanıtım geceleri
- Şanlıurfa ve çevresinde tarihi, turistik mekânların gezilmesi ve buralar hakkında bilgi edinilmesi
- Katılımcılarla tarihi çarşı ve müzelerin gezilmesi
- Yöresel düğün ziyareti
- Kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaret