banner2

Hac İslam'ın 5. Şartından biridir. Hali vaktı yerinde olanın Ömrün de bir defa Hac yapması Farzdır.

Haccın yapılabilmesi için şartları vardır. Helal para ile ibadet yapmak şarttır. Haram para ile ibadet yapmak Bevl ile Abdest almak gibidir. İbadetlerden önce, İbadetin Farz, vacip, Sünnetlerini öğrenmekte şarttır. Kulaktan duyma, sokak kültürü ile  ibadet yapmak, nakıs ve sakattır.

Hacca gelirken üzerinde kul hakkı olanların hak sahiplerine hakkını vermesi, helallık alması esastır. Hacda yol emniyetide şarttır. Mahremi olmayan bir kadının Hacca gelmesi Caiz değildir.

Şafii mezhebine göre üzerine gerçekten Hac Farz olmuşsa farzı eda etmek üzere bir kadınla Hacca gelebilir. Kadınlarda sosyete Hac yapılıyor ki, hafizallah.

Hac demek meşakkat demektir.Sabır demektir. Talep O kadar çoğalmış ki, ağır yükü Mekke kaldıramıyor. 4-5 gün haklı olarak servisler çalışamıyor.Yaşlılar vacip olan ziyaret tavafını, Sayını, veda tavafını nasıl yapacak, tek bir seçenek var oda parayla araba tutacak tavaf, sa'y için 1000 riyal istiyor. Buda paramız değerli olduğu için 10 Milyar TL. ediyor. Çok para fırsatçılık.

Kadınlar sayı olarak  belki erkekleri geçmiş, Cuma Namazı kadınlara farz değil, Mekke'de sanki olmuş, izdihama, yoğunluğa sebebiyet veren kadınlar sevaptan ziyade belki günah kazanıyor. kul hakkını zedeliyor.

Suudi Arabistan iki yıldır. İnanç turizmi altında vize çeşitlerini veriyor. Hem vize ver hem yakala, hem sömür hem Çin isgencesine maruz bırak, bu davraniş hokkabazlıktır. İnsan haklarını çiynemektir. Bu yakalamanın en büyük tahrikçisi, Suudi makamlara
sikayetide Diyanet yapıyor. Neyseki mazlumun duası Diyanete gol attı. Suudi yönetimi gerçekten tüm hizmet alanında hizmeti güzel veriyor. hakkını teslim etmek lazım. Her yıl inanç turizminde maddi
yönden kim kazanıyor. Amerika ve
siyonizm şirketler Diyanet hacıları dolarla getiriyor. Riyalledir demesi kandırmacadır. Önceki yazımda hacılar cepleri dolarla dolu kabeyi tavaf ediyorlar demiştim. Bir taraftan, kolaya boykot, bir taraftan kahrolsun Amerika, İsrail naraları at bir taraftan cepler, keseler, kasalar Dolarla dolu olsun. Bu Deccaliyettir.Kahrolsun bizi bu hale getirenlere.

Ülkemiz Ekonomisi can çekişiyor. Paralı meddahlar can çekişiyor. Amerika'dan Prens getirdiler, oda beceremedi. Ekonomi başında Kürt sayın Şimşek var. Vergi kaçıranları ihbar edenleri ödüllendiriyor. Milyarderlere pek dokunamıyor.

Kayıt dışı Hacı getiren şirketler vergi hırsızları değil mi? Dolar severlerden vuran vurana. Akibetimiz hayrola, belalar, sıkıntılar defola.

Tüm sıkıntılara rağmen Hac ibadeti Bayramın üçüncü gününde de devam etmektedir. Arafat, mina, Müzdelife, ziyaret tavafı, Sa'yın lezzetini bize tattıran Rabbimize hamd olsun. Gülü seven, dikeninede katlanır.

Hac mebrur olsun. Şunu hemen ifade edeyim. Yapılan, ibadetler, alışverişler,insaniilişkiler, Sosyal aktiviteleŕ vahiyle gelen Kurana, Sünnete, Fıkha uymuyor. Bizler kutsal beldelerin iman dolum tesislerinde sevap
kapmaya çalışırken, Milyonlarca Emeklinin gözü Temmuz Ayı maaş zammında hiç umurumda değil, meddahlar her gün hayali zam Oranını pompalıyorlar. Hayali ümit dağıtıyorlar. içimden geçeni yazayım. Cellatlarına aşık olan toplumlar, köle gibi yaşamaya mahkumdurlar.

Bir musibet bin nasihatten evladır. Üstadın ifadesi ile "Kendi zararını iştahla isteyene acıma olmaz." Adaletsiz bir Dünyada yaşıyoruz. Emek için, Adaletsizlik için, zülmü izale etmede emek verenlere selam olsun. Dünyayı yaşanmaz hale getiren Irkçı emperyalizme Lanet olsun.

Kuran'ın ifadesi ile "Müzebzebin" dönek renkten renge bürünenlerden" Rabbim Ümmeti korusun. Bu gün Bayramın 3.Günü, hacılar son kez Şeytanı taşladılar arabasız gidiş çok meşakkatli Allah kolaylık versin. Tüm güzergahlarda hayır sahipleri buz gibi kolilerle şu dağıtıyorlar. Sıcaklık 50 derece bu
sıcaklıkta tüm zorluklara Allah yardım ediyor. Dün ikindi Namazından sonra Kabede rahmet yağdı.

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler fiemanillah....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.