Mehmet Akif İnan Şanlıurfa TYB’de anıldı
Şanlıurfalı Şair / Eğitimci / Yazar / Şair/ Sendikacı Mehmet Akif İnan, ölüm yıldönümünde Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin bu haftaki Cuma Sohbetinde, Şube Başkanı Mehmet Sarmış Hocanın sunumu ile anıldı.
Cuma Sabahı Memur Sen, Eğitim Bir sen, TYB, kardeşi Opr.Dr. Ahmet İnan ve Sevenleri tarafından 19. Ölüm yıldönümünde mezarı başında anılan merhum Şanlıurfalı hemşehrimiz Şair / Eğitimci / Yazar / Şair/ Sendikacı Mehmet Akif İnan, ölüm yıldönümünde Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin bu haftaki Cuma Sohbetinde, Şube Başkanı Mehmet Sarmış Hocanın sunumu ile anıldı.
Her zamanki Cuma Sohbeti gibi oldukça kalabalık olan sohbet, yeni arkadaşların da gelmiş olması nedeniyle tanışma faslının ardından kurucu Başkan Cuma Ağaç, kısa bir süre TYB’deki çalışmalarımızın geçmişi ve dini sohbetlerden bahsetti. Daha sonra TYB Başkanı Eğitimci / Yazar Mehmet Sarmış Hoca tarafından merhum Mehmet Akif İnan anlatıldı.
TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Eğitimci / Yazar Mehmet Sarmış, merhum Mehmet Akif İnan'ın Recep Tayyip Erdoğan ile bir programda ve merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca bir görüşmede çekilmiş fotoğraflarının da yer aldığı “Adanmış Hayat” isimli kitabından da bölümler aktararak şunları söyledi: “Mehmet Akif İnan ile 1992 sonunda tanıştım. O zaman Ankara Mamak İmam Hatip Lisesinde öğretmendim. Kızılay'da Şehit Adem Yavuz Caddesindeki EĞİTİM-BİR-SEN'e gittim ve orada tanıştık. Sendikanın Ankara İl Başkanı olarak bir süre beraber çalıştık. Resmiyete müracaat etmeden tayinim çıktı, Urfa'ya geldim. 1993'te birlikte çekilmiş birde hatıra fotoğrafımız da vardır. O, zor zamanların adamı idi. 1960'lı, 70'li, 80'li, 90'lı yıllar inançlı kesimler için çok zor yıllardı. Akif İnan ve arkadaşları o yıllarda zor bir mücadele verdiler. Mevki makam, para pul, şan şöhret peşinde koşmadılar. Bodrum katlardaki evlerde yarı aç, yarı tok kıt kanaat yaşadılar. Ellerindekini gerekiyorsa hizmet için seve seve harcadılar. Hep dava dediler, hizmet dediler, koşturdular. İğneyle kuyu kazar gibi. Hesabi değil hasbi, samimî. Kendisiyle birlikte 7 Güzel Adam olarak tanımlanan arkadaşları Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Alaaddin Özdenören, Nuri Pakdil ve Sezai Karakoç. Hatta Mavera Dergisinin kurucularından olan Ersin Nazif Gündoğan, Bahri Zengin, Hasan Seyithanoğlu, Sait Zarifoğlu, Ali Kutluay ve daha birkaç isim ileri sürenlerde olmuştur. Allah onlara rahmet eylesin. Buradan birer Fatiha okuyarak bir kere daha anmış olalım” diyerek merhum M.Akif İnan’ın şairlik, sendikacılık, yazarlık ve dini yönlerinden de bahsettikten sonra “Adanmış Hayat” isimli kitabını da imzalayarak Yazarlara hediye etti.
Gecenin sonunda İstanbul’dan memleketi Şanlıurfa’ya ziyarete gelen Sanatçı / Bestekar Cuma Sezer ve mahalli sanatçı Musa Kaldı tarafından birkaç gazel ve ilahiler okundu.
TYB Şanlıurfa Şubesinin Cuma Sohbetine Kurucu Başkanlardan Cuma Ağaç ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra il genelindeki bazı okullarda Edebiyat, Tarih ve Türkçe öğretmeni olarak görev yapan genç arkadaşlarla, Akçakale ilçesinden gazeteci arkadaşlar da katıldılar.