banner2
Müslümanın keskin silahlarından biri de, duadır. Dua; açılmaz kapıları
açan anahtardır. Duanın kabul olup olmadığını Allah bilir. Bize düşen
riyasız, samimi yalvarmak, onun kapısını çalmaktır.
Dua olmazsa insanın ne kıymeti olur.Halisane Dua;  Avukattan, mevki makamdan, dünyalıklardan, servetten, Şan, şöhretten daha etkili ve yetkilidir.
Dinimizin ilkelerine göre Duanın kabulü, red edilmemesi şartlara bağlıdır. Dua talebi Meşru olmalıdır. Dua yapan kişinin yaşam tarzında takva sahibi, Allah'tan korkması esastır. Kesesi, kasası, midesi haramla dolu olanların duası pek makbul kaşılanmmıştır. Yani hırsızın da bir duası var oda yakalanmamak.
Bize düşen; elimizdeki tarlayı sürmek, sağlam tohum ekmek, zararlı etkenlerden korumak, tedbir almak, takdiri Allah'a bırakmaktır. ilkelere riayet ederek mazlumun, yolcunun, yolda kalmışın, yetimin, zülme uğrayanın, hamile kadının duası müstecaptır.
Evliyaullahtan İbrahimi Edhem zamanında kıtlık, hastalık olmuş, yağmur yağmamış, ekinler olmamış ahali her gün toplu halde dua edermiş, fakat dualar karşılık bulmazmış, halk Allah'ın veli kulu İbrahimi Edhem'e koşmuş dua ediyoruz kabul olmuyor diye serzenişte bulunmuş. Veli kul! Allaha inandık diyorsunuz ancak tüm yasaklarını işliyorsunuz. Peygambere inandık diyorsunuz peygamberin sünnetinden çok uzaksınız. Kuran'a inandık diyorsunuz  Emir, yasaklarına uym uyorsunuz. Ahirete inandık diyorsunuz Ahirette sizi kurtaracak iyi ameller işlemiyorsunuz. Duanız nasıl kabul olsun diyor.
Yer yüzünde ki Müslümanı, Gavuru, katili, zalimi mazlumu hepsi Allah'ın kullarıdır. 8 Aya yakındır İsrail Filistinde Kadın, çocuk, yaşlı demeden insan öldürüyor, aç, susuz bırakıyor evlerini harabeye çeviriyor. mal varlıkları na elkoyuyor. Her gün gaddarca kan akıtıyor. Gazeteci öldürüyor. Mabedleri yerle yeksan ediyor. BM.Görevlilerini bile öldürüyor. kısacası doğuştan insana reva görülen ne kadar hak, hukuk, insan hakları varsa hepsini zorbalıkla gasp ediyor. Edebiliyor. Dünyada sanki tiyatro oynanıyor.
Bu tablo sadece Filistinde değil, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı aynı tabloyu andırıyor. Zalim zalimdir.  Mazlumda mazlumdur.
Mazlumun Dini bile sorulmaz. Bu zulümlere karşı İslam ülkeleri ne yapıyor yöneticeler bol bol hamasi nutuklar atıyor. Nutuklar da iç siyasi ranta dönük, halk STK bir nebze önde çaba sarfedoyorlar çokça yürüyüşler, sloganları geçemiyorlar. Bazılarıda Fetih süresine, duaya sarılıyor. Zalimleri yok etmek için Ebabil kuşlarını bekliyor. Ebabil kuşları gelse şuursuz olduğun için önce seni taşlar. Zulme karşı Avrupanın çok Üniversitelerinde öğrenci hareketleri, protestoları başlamış katliamların failleri mani olamıyor. Takdire şayan bir tepkidir.
İslam ülkeleri batı, batıl sistemlerini Müslüman etmedikleri müddetçe bu zilletten
kurtulamaz. Mekkedeyim kabede çok mazlumun Dua ettiklerine göz
yaşı döktüklerine şahit oldum. Boşuna dememişler Mazlumun Ahı indirir şahı...
Rabbül Alemin yer yüzündeki tüm mazlumlara yardım eylesin. Katil, zalim, gaddar, ırkçıların şerrinden muhafaza buyursun. Şu fani dünyada insan ne aldatır nede aldanır.
İslam beldelerinde sosyete kesim gün begün çoğalıyor, Aile yuvaları dinamitleniyor. Atalet,Cehalet çoğalıyor.Siyasal İslam nerede ise yok hükmündedir. Geşmişte siyasal İslam kervanında olanların %90 Artık eski Mücahitler değil, yeni mütahitler olmuşlardır. Milyarderler listesine girmek için, helal haram tanımadan yarışıyorlar. Yılda bir seferde olsa sosyete Hac, umresinide yapıyorlar. Yönetilenleri kandırmayıda çok
iyi beceriyorlar. Temennimiz her insanı bu dünyada hak ettiği payı almasıdır. Dünya'da sulhu selametin ikamesidir. Ağlatanlar bir gün gelir ilahi Adalet tecelli eder. Onlar
da ağlar, hak ise işitir itaat ederiz. Batıl ise, karşı çıkarız silahımız olmasada Duamızla teperiz....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.