banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi Urfa Haberleri Diyarbakır Sanlıurfa Haber şuski

Kasım Gülpınar: İlk günden beri, hiç kimse farkında değil

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, iki gün önce Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti.

Kasım Gülpınar, "Kararı YRP ile istişare ederek aldık. Çözemediğimiz sorunlar vardı. Çalışmalarımı engelliyordu" dedi.

Gülpınar, bugün Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada "Halka sordum, bağımsız kalacağım" ifadesini kullandı.

"CHP'DEN DE TEKLİF GELDİ'

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Kasım Gülpınar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Hemen hemen bütün partiler teklifte bulundu. Tercihimizi Refah'tan yana kullandık. CHP'den de teklif geldi. Milletvekilliği döneminde CHP'den teklif geldi. Bunları detaylandırıp, kendimizi ağırdan satalım diye malzeme haline getirmedik hiçbir zaman.

- Bu süreçte tercihimizi kullandık. Bu işe ilk aracı olan yereldeki arkadaşımız. Genel merkezle irtibata geçti, sonra genel merkez bizimle irtibata geçti. Ben tercihimi buradan yana kullandım.

"O İSİMLERİ SÖYLEMEM"

-  İlk günden beri, hiç kimse farkında değil. Aday tanıtımın olduğu gün salonu terk ettim. Aslında o gün bırakıyordum adaylığı. Bizden önce aday belirlenmiş. Biz diyoruz ki: "Bu adayların bir kısmı olmaz, bazılarını değiştirmemiz lazım, benim getireceğim arkadaşlar var, benden başarı bekliyorsunuz, oraya en iyi adayları götürmek zorundayım."

- Mehmet Altınöz Bey beni aradı. Mehmet Bey'e "Ben halka soracağım, halkın fikrini alacağım" dedim. Sadece AK Parti değil ki, diğerleriyle görüştüm. İstifa ettikten sonra 3 ayrı partiden daha teklif geldi. O isimleri söylemem, o bizde kalsın, ileride belki kitap yazarız. Sonrasında sayın Altınöz'le görüşmedik. Zaman zaman AK Partili arkadaşlarımla görüşüyorum. Dostluğumuz devam ediyor.

- Benim yapmak istediğim siyasete yeni bir anlayış getirmek. Şeffaf olalım, net olalım. Ben halka sorarım. Halk şu anda şu pozisyonumdan memnun. Bu pozisyonu inşallah devam ettireceğim.(RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.