banner2
Öne Çıkanlar Haliliye Erdoğan haber Suruç Gaziantep

Şanlıurfa'da Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Başladı


Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda, Türk dilinin zenginliğini ve çeşitliliğini keşfetmeyi amaçlayan programa; Şanlıurfa Valisi Harun Reşit Han, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcıları, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim, ulusal ve uluslararası birçok akademisyen ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlik, açılış konuşmalarıyla devam etti.
Açış konuşmalarını, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Harun Şahin, Dünya Dili Türkçesi Sempozyumları Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanları Doç. Dr. Osman Türk ve Doç. Dr. Ahmet Turan Doğan gerçekleştirdi. Konuşmalarda, Doğu Avrupa’dan Sibirya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada yaklaşık 250 milyon kişi tarafından konuşulan Türk dilinin önemine dikkat çekildi. Ayrıca, Türkiye’nin tarihsel gelişiminden, çeşitli lehçelerin ve yazı formlarının analizine kadar geniş bir yelpazede konuların ele alınacağı ifade edildi. Açış konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı ve öğrencileri tarafından hazırlanan müzik programı katılımcılara icra edildi.
Etkinlik, Prof. Dr. Gürel Gülseven, Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Prof. Dr. Ahmet Burhan, Prof. Dr. Nadir Han Hasan ve Prof. Dr. Özay Karadağ’ın açış oturumlarıyla devam etti. Açış oturumlarının ardından katılımcılara plaket takdim edildi.
Programda, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Söz ve Değer” adlı resim sergisi izleyicilerin beğenisine sunuldu. 
İki gün sürecek olan sempozyumda, ulusal ve uluslararası birçok bildiri sunulacak. Yurt içi ve yurt dışından 300’ü aşkın bilim insanı, yüz yüze veya çevrim içi olarak sunumlarını gerçekleştirecekler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.