banner2
Kurban demek bir şeye yakın olmak demektir. Kurban kesmeyle Allah'a kurbiyet, yakınlık kurulur.
insanı Allaha yakınlaştıran sadece kurban değil. iyi Amellerin hepsi insanı Allah'a yakınlaştırır. Kurban kesmek, Hanefilerde vacip, Şafiilerde Sünnettir.
Kurban kesecek kişi nisaba malik olması gerekirken, insanımız fedakarlık yaparak Kurban kesiyor. Allah kabul eylesin.
Bir hadiste "Kurban kesme günlerin de Cebinde Kurban kesme parası olan, kurban kesmezse Mescidime yaklaşmasın" ikazı var.
Her şeyimiz yozlaştığı gibi her Kurban kesme dağıtmada ayni duruma düşmüş. sosyal medyada kurban kapmak için Cennette parsel vadediliyor. Kurban fiyatları çok değişken, iyi kötü karışmış samimi Kurban kesip fakirlere ulaştıranlara selam olsun.
Kurbanın en efdalı, kurban kesenin kurbanını kendi eli ile kendisinin kesmesidir. Kurban etini üçe bölüp dağıtmasıdır.
Bazı Eblehler Kurban kesmeye dil uzatarak hayvan katliamı diyorlar. Katil yönetim İsrail'in binlerce körpe dimağlı Filistinli çocuğu katlettigini görmüyor asıl katliam buna denir. Vahşet denir.  Barbarlık denir. insan kasaplığı denir. Kurban; İbrahim AS. Allah bana bir evlat verirse onu bile Allaha Kurban ederim demişti
Allah CC.Hz.İbrahime İsmaili verdi. Mina'da ibrahim AS.Oğlu İsmaili Kurban edecekti. Onun yerine Allah CC.ibrahime bir koç gönderdi İsmail'in yerine koçu kesti. Ahdi yerine geldi. Ümmetede Kurban Sünnet ve vacip oldu.
Her yıl Mekkede Kurban Bayramında milyonlarca Kurban İslam Bankasınca kesilir. Akibeti detaylı pek anlatılmıyor. Ameller niyetlere göredir.münferit kuruluşlarda az sayıda da olsa vekalet usulü ile Kurban kesimini yapıyorlar. Hem de ucuz fiyatla insan hürdür kurbanını istediği yere verir. Herkes alışmış Kurban paylaşmaktır diyor. Kiminle paylaşmak, fakirle paylaşmak, Kurban şuuru olmadığı için çok kişi Kurbanını kesiyor, Kurban etini dağıtmadan belki 3.4 Aylık et ihtiyacını karşılıyor. Dondurucular etle dolu bu nasıl Kurban anlayışı,halbuki Kurban
Eti uzun vade evde, dondurucuda kalmamalı, hemen fakirin midesine inmeliki Kurban kabul olsun.
Adam gelecek piknik keyfini Mide tavafını Kurban etinden ayarlıyor. Kurban ile ilgili detaylar tüm ilmi hal kitaplarında izah edilmiştir. Kimse bakmıyor, okumuyor, sormuyor bile, Allah'ın; Kurbanın ne kanına ne etine ihtiyacı yoktur.Yılda bir defada olsa sosyal bir aktivitedir.
Kurban; Kalplerin yumuşamasına
kardeşlik Köprülerinin pekişmesi ne bir vesiledir. Bizler sıcacık yataklarımızda yatarken,son model arabalarımıza binerken, tıka basa envai çeşit yemekler yerken, sorunsuz  bayram havasını teneffüs ederken, bazıları kat yatlarda cirit atarken, Din kardeşimiz Filistinin mazlum Müslümanlarıbir bardak suya muhtaç, evleri başlarına yıkılmış Din için, Namus için, Mukaddesat için, işgal edilmiş topraklarını elde etmek için, çocuklarını, Annelerini canlarını Allaha kurban ediyorlar.
Zevku sefa içinde olan bizler sadece bir Kurban kesmekle övünüyoruz öylemi Heyhat..
sosyal medyada bazı kardeşlerimiz Filistinliler israillilere toprak sattı bu işler başlarına geldi diyorlar. Küllen yalan..Ama 57 İslam Devlet yönetimleri Filistini çoktan sattılar bile ekliyorlar. Zalim, Katil, soykırımcıların bir hesabı varsa, kuvvet ve kudret sahibi Rabbimizinde bir hesabı vardır.
Zilletten, illetten kurtulmak için,Yeniden Kuran'a, Sünnete, Fıkha dönmek zarureti vardır. Ulema narkozdan çıkmalı, Akifin ifadesi ile "Doğrudan doğruya Kuran'dan alıp ilhamı, Asrın idrakine sunmalıyız.
İslâmı "Cahil bırakılmış, dini değerleri iğfal edilmiş, Ne Dünyayı tanımış, nede Ahireti berbat olan bir insan yığınlarından cihad yolundane beklenir ki,Kurban Bayramında
Kesilen kurbanların kanı ne kadar akıtılıyorsa,yer yüzünde en az O kadar insan kanı hukuksuz, gaddarca akıtılıyorsa Bayramda ben yaslıyım. Sadece Kurbanla Allaha yaklaşma değil, fisebilillah için, canla, malla, hak yolda olursa, mevki, makamlarlada Allaha yakın olabilir. İnsan....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.