Kuran Kursu öğrencilerine aile eğitim programı verildi
Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Karaköprü İlçe Müftülüğü, Kız Kuran Kursu öğrencilerine yönelik Aile Eğitim Programı verdi.
Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü bünyesinde eğitimci, sosyolog ve psikologtan oluşan bir uzman grup çok özel bir projeyi hayata geçiriyor.
Şanlıurfada kadın ve kız çocukları eğitimi programı çerçevesinde, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ile Karaköprü ilçe müftülüğü, ortak bir çalışmaya imza atarak, Kız Kuran Kurslarındaki kız çocuklarına dönük, aile içi iletişim, Evlilik öncesi eğitim, Pozitif insan modeli, birlikte yaşama sanatı ve iç konuşmalarımız konu başlıklarından oluşan bir dizi eğitim programı gerçekleştirdi.
İl Müdürü Murat Demirkol, aile eğitim programı çerçevesindeki proje ile ilgili olarak; Bu programla amacımız, toplumumuzdaki kadın ve kız çocuklarıyla ilgili meydana gelen problemlere, henüz probleme dönüşmeden koruyucu tedbirleri arttırmak, farkındalık oluşturmak ve bilinç uyanımı sağlamaktır. dedi.
Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, eğitim programı ile ilgili olarak, Kuran Kursu eğitmenleri ve öğrencilerimizin sürekli bir gelişme içerisinde olması lazımdır. Biz de bu çerçevede Kurslarda verilen dini bilgilerin yanında, bir de sosyal hayata dair diğer kurumlarımızdaki uzmanların eğitimlerine başvuruyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki uzman ekibimiz, Kuran Kursu eğitmen ve öğrencileriyle bir araya gelerek, uzman bilgisi almış olmaktadırlar. Bu aynı zamanda öğrencilerimizin kendilerini yenileme programıdır. Bu yönüyle, bu programlar Kuran Kurslarımızı, hem dini bilgiler alan hem de pozitif bilimlerle teçhiz edilen birer eğitim kurumuna dönüştürmüş olacaktır. dedi.
Program koordinatörü, eğitimci Yasemin Yaşar ise programın amacına dönük şunları söyledi; Bölgemizde kadın ve kız çocukları ile ilgili pek çok olumsuz vakıalara rastlanmaktadır. İşte bu vakıaları ortadan kaldırmanın ve azaltmanın yolu, eğitimdir. Biz de bu amaçla bir uzman ekip oluşturup, kadın ve kız çocuklarının karşılaştıkları en dikkat çekici problemleri tespit edip, yerinde çalışmalar ve gözlemler yapıp, çözümler bulmak öncelikli hedefimiz olmuştur. Proje içerisinde Kuran Kursları öğrencilerinin öncelikli düşünülmesi, bu eğitim mekanlarının halkla daha yakın olması ve kadın ve kız çocuklarının rahatlıkla bu mekanlara ulaşabilmeleri ve bakanlık olarak bizim de onlara ulaşabildiğimizdir.
Eğitimci Yaşar, il müdürlüğü ile müftülük ortak çalışmasının gerekçesini ise şu şekilde açıkladı; Kuran Kursları birer dini eğitim kurumlarıdır. Bu Kurslardaki kız çocukları hayata, evliliğe, kendi iç dünyalarındaki problemleri çözmeye ve aile içi iletişimi geliştirmeye dair pek çok uzman bilgisine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu Kurslardaki vatandaşlarımız, dini eğitimle birlikte; aile içi iletişim, evlilik öncesi eğitim, insan nasıl pozitif olur, birlikte yaşamada eksikliklerimiz nelerdir, iç konuşmalarımız ne kadar sağlıklıdır gibi uzman konularıyla da muhatap olmuş olacaklardır. Bu program aynı zamanda kadın ve kız çocuklarının yaşam kalitelerini arttırmak, aile içi problemleri çözmede gençlerin inisiyatif almalarını sağlamak, kendi iç zenginliklerini keşfetmek, bireysel, ailevi ve toplumsal iletişim kurallarını öğrenmek ve uygulamak gibi çok hedefli bir aile eğitim programı (AEP) olacaktır.
Eğitimci, psikolog ve sosyologdan oluşan Aile Eğitim Programı (AEP) eğitimcileri, ileri hedef olarak, bu eğitimleri ileriki aşamasında da şehirdeki bütün kadın ve kız çocuklarına ulaşacak adımları atmayı planlamaktadırlar.