banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Mehmet Emin Bayaslan Hakkari çevreleri karışık kuvvetli yağmur

Prof. Arslan'dan Şanlıurfalıların tepkisini çeken benzetme

Ünlü felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan, gazeteci Fatih Altaylı'nın "Göbeklitepe ve Medeniyet" programında yaptığı açıklamalarla Şanlıurfalılar arasında büyük tepkilere neden oldu.

Programda Şanlıurfa'nın "Peygamberler Şehri" olarak anılmasını ve İbrahim Peygamber'in Şanlıurfa ile olan bağlantısını "efsane ve hurafe" olarak nitelendiren Arslan, şehrin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik eleştirilerde bulundu.

Arslan, program sırasında yaptığı konuşmada, "Urfa ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum: New York Filarmoni Orkestrası’nın ünlü bir şefi vardı, Leonard Bernstein. Onun, Mozart’la ilgili ünlü bir sözü vardı: 'Mozart Allah’ın insanlara hak etmedikleri bir hediyesidir.'

Şimdi tehlikeli bir söz söyleyeceğim. Etrafta Urfalılar dolu. Bence Urfa da Allah’ın, Urfalılara hak etmediği bir hediyesidir," ifadelerini kullandı. Bu sözler, Şanlıurfa'da büyük bir yankı uyandırdı.

Prof. Dr. Ahmet Arslan, Urfalıların bu dönemde bir tercihte bulunması gerektiğini belirterek, "Urfalılar ya ben olacaklar, ya da İbrahim Tatlıses olacaklar" dedi. Arslan'ın bu açıklamaları, hemşehrileri arasında büyük bir hayal kırıklığı ve öfkeye yol açtı.

Arslan'ın, Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerlerine yönelik bu sert eleştirileri, kamuoyunda geniş yankı buldu. Sosyal medyada hızla yayılan bu ifadeler, Şanlıurfalıların tepkilerini dile getirmelerine neden oldu. Pek çok kişi, Arslan'ın sözlerinin şehrin tarihine ve kültürüne yapılan bir haksızlık olduğunu savundu.

Arslan’ın bu açıklamaları, Şanlıurfa'nın kültürel kimliği ve tarihi değerlerine karşı bir saldırı olarak görülürken, kamuoyunda da uzun süre tartışılacak gibi görünüyor. ;(RHA AJANS) 

Anahtar Kelimeler:
Prof. Dr. Ahmet Arslan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.