banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Mehmet Emin Bayaslan Hakkari çevreleri karışık kuvvetli yağmur

Göbeklitepe'ye Giriş Ücreti 705 TL 65 Kuruş Oldu

Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında öne çıkan Göbekli Tepe, son zamanlarda giriş ücretleriyle gündemde. Dünyanın dört bir yanından binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olan bu antik alan, yerli turistler için oldukça yüksek bir giriş ücreti talep ediyor. Göbekli Tepe'ye giriş ücreti, Türk vatandaşları için müzekartı olanlar için 60 TL iken, müzekartı olmayanlar ve yabancı turistler için ise 21 euroya tekabül eden 705 TL 65 kuruş olarak belirlenmiş durumda.

Emekli ve asgari ücretle geçim mücadelesi veren Şanlıurfalılar, bu yüksek ücretlendirme karşısında tepkili. Özellikle yerli turistlerin, kültürel mirası tanıtmak ve ziyaretçi çekmek için yapılan tanıtımlardan haberi olmadığını ifade eden vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak duruma müdahale etmelerini istiyor.

Göbekli Tepe, tarihi dokusu ve mistik atmosferi ile dünya tarihinde önemli bir yere sahip olarak öne çıkıyor. Ancak yerli ziyaretçilerin bu tarihi ve kültürel mirası keşfetmesi için engel teşkil eden yüksek giriş ücretleri, turizm potansiyelini sınırlıyor. Şanlıurfalılar, antik kentin ziyaretçi sayısını artırmak için ücretlerin gözden geçirilmesini ve yerli turistlere yönelik daha uygun seçenekler sunulmasını talep ediyor.

Göbekli Tepe'nin bu eşsiz cazibesi, ancak erişilebilirlik ve ziyaretçi dostu politikalarla daha geniş kitlelere açılabilir. Tarihin büyüsüne kapılmak isteyen herkesi Şanlıurfa'ya davet eden çağrılarla örtüşen bu adımların atılması, bölgenin kültürel ve ekonomik potansiyelini artırabilir. (RHA AJANS) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.