banner2
Eskiden savaşlar; Atlarla, göğüs göğüse, erkekçe, mertçe,kılıçlarla yapılırdı. Savaşlarında bir adabı, iç dış hukuku, Ahlaki yönü vardı.
Mesela Savaşta; mabetler; Cami, kiliseler Din adamları, papazlar, Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hastalar, siviller, ekinler, meyveler, Okullar, Hastahaneler, basın mensupları, Uluslararası
yardım kuruluşları, Doktorlar dokunulmazdır. Kim bu dokunulmazlıkları çiğnerse gerçek adalet önünde hesap verir.
Rusya, Ukrayna, Filistin, İsrail'de kan gövdeyi götürüyor. Dünyada seyrediyor.
Yukarda yazdığım ilkeler; soykırımcılar, katiller, vahşiler, insan kasapları tarafından her gün işleniyor. Sözde insanları koruyacak, yaşam hakkını savunacak Hukukçuklar nerede? Kimse beklemesin. bu yalancı, ırkçı emperyalizm, Çifte standartlılar dışında yeni bir oluşuma ihtiyaç var. Kim güçlü O haklı anlayışı bedevi, Cahiliye anlayışına son verilmelidir.
Savaşlarda en çok silah tüccarları sevinir, devamını ister. Katil Zalimdir. İşbirlikçilerde Zalimin suç ortaklarıdır. Zülme karşı kör, sağır, beyni yosunlu, bukalemun tipliler olsada Allah'ın izniyle, zafer mazlumundur.
Bir haftalık şirin ilçem Çermikte; Akraba, dostlar, taziyeler, davetler ziyaretleri ile dolu dolu geçti.izlenimlerimi arz etmek istiyorum. Çok insanla oturma, konuşma fırsatım oldu. Çoğunlukla halk; zamlardan,yüksek maliyetlerden, geçimden iktidarın yanlış politikalarından şikayetçi, gelecekten Ümitsiz.
Üretici yüksek maliyetten ürettiğini çoğu
zararla satıyor. Çermiğin ürettiği mallar! Tescilli Çermik biberi, tadına lezzetine doyum olmayan salatalığı ve Turşuluk Acur hıttıları, yerli kavun, Karpuzu, kış mevsimi için keçi, inek az koyun peyniri, Tüm kasaplarda keçi eti, inciri, bademi, fıstığı, paşa Armudu, üzümü, patlıcanı, yerli kuru üzümü, dağ sımağı, Geven balı daha sayamadığım çok üretilen mallar.
Çermik aynı zamanda bir Turizm ilçesidir Dünyada sayılı kaplıcaları meşhurdur. Kaplıca suları kükürtlüdür. Tüm romatizma hastalıkları olmak üzere çok hastalıklara şifadır. Konaklama genellikle pansiyondur. Fiyatları çok ucuzdur. Elitlerin, milyaderlerin değil, garip gurabanın yeridir.
Çermiğin çok dinlenme yerleri mevcuttur. Sinek çayı üzerinde soğuk suya girilecek mekanlar, gölgeli yeşillikli dinlenme yerleri, Şeyhan Dede, miyalan, zergüz şelaleleri, tarihi Haburman Köprüsü, Sinek çayı üzerindeki dinlenme yerleri görmeye değer.
Çermik Belediye Başkanı baba dostu, babasının oğlu Şehmus KARAMEHMETOĞLU, iki dönemdir. Çermiğe kalıcı güzel eserler bırakmıştır. Cuma günü pazardaydım sayın başkan korumasız esnaf ziyaretleri yapıyor tam bir halk çoçoğu. halk tarafından seviliyor. bıraktığı eserler. İlçeye Doğal Gazın gelişi onun eseridir. 50 yataklı Devlet
Hastanesi, Belediyeye konforlu yeni bina, Çermikteki uzunca çarşısı dükkanlarını darabasına kadar yenilenmesi, 8.10 km.lik bir köye gittim O Köy yoluna parke döşenmiş çok Köy eksikliklerini gideren, garip gurabaya el uzatan bir belediye başkanı halka kapısı her an açık olan Başkana hayırlı işlerde başarılar diliyorum. Kibirsiz, halka tepeden bakmayan, güler yüzlü idarecilere ihtiyaç var.
Çermikte kaldığım süre içinde 21 Ağustos ta Diyarbakır Bağlar ilçesinde kayıp olan 8 yaşındaki kızımız Narin her kesin
Yüreğini yakmıştı aynı serzeniş devam ediyor. Devlet millet narini bulmak için seferber oldu. Ana Babasına sabır diliyorum.
Yazımın başlığını Kılıçlar çekildi yazdım. Ordumuz Kahramandır. Yeni mezun olan teymenler resmi yemin etmişler. Sonra ne olmuşsa 40. 50 kişilik bir gurup kılıçları kınından çıkararak ayrı bir yemin daha etmişler. Biz Atatürk'ünAskerleriyiz demişler. Sayın ERDOĞAN DA temkinli olarak kılıçları kimlere çektiniz, bir kaç kendini bilmezler demiş sert ifade ise bunlar TSK.da olamaz gidecekler demiş.
Dahilde halk için kılıçlar kınından çıkmaz, Fakat hariçteki, düşmana, Irz düşmanlarına, Mukaddesat hainlerine, vatana göz dikenlere karşı kılıçlar çekilir hemde halk ile beraber. Vesselam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.