KESK; Toplu İş Yasa Tasarısı ile aldatıldık

Kesk Şanlıurfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Kılıçoğlu, 16 aydır sendikal hak ve özgürlükleri genişleten bir yasa bekleyen 2 milyon kamu emekçisinin bir kez daha aldatıldığını savundu.

KESK; Toplu İş Yasa Tasarısı ile aldatıldık
Kesk Şanlıurfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Kılıçoğlu, 16 aydır sendikal hak ve özgürlükleri genişleten bir yasa bekleyen 2 milyon kamu emekçisinin bir kez daha aldatıldığını savundu.
Şanlıurfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Kılıçoğlu, 23 Ocak 2012 Tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak TBMM Başkanlığı'na gönderilen 4688 sayılı yasa tasarısı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kılıçoğlu, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının yanı sıra 2821 ve 2822 sayılı yasaların birleştirilmesiyle oluşturulan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın da bu emekçilerin örgütlü güçlerine, sendikalarına yapılan saldırıların bir parçası olduğunu savundu.
"Anayasada kamu emekçilerine sözde toplu sözleşme hakkı tanıyan 12 Eylül referandumunun üzerinden 16 ay, Üçlü Danışma Kurulu toplantılarının üzerinden 6 ay, Yasa Taslağının Balanlar kurulu'na gönderilmesinin üzerinden tam 100 gün geçti" diyen Kılıçoğlu, "Üzülerek ifade ediyoruz ki bunca zamandır sendikal hak ve özgürlükleri genişleten bir yasa bekleyen 2 milyon kamu emekçisi bir kez daha aldatılmıştır. Bu düzenleme ile yüzlerce belediyede yapılan toplu sözleşmelere AİHM kararları ve uluslararası
sözleşmeler hiçe sayılarak yasak getirilmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sendikalar yasasının ve toplu sözleşme düzeninin örneğini görmek mümkün değildir. Varsa da bunun 'sendika yasası' ve 'toplu sözleşme' olarak adlandırılması mümkün değildir" dedi. Kılıçoğlu, yasa tasarısında grevli toplu sözleşme haklarının yasal teminat altına alınmadığı gibi, örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin de varlığını korumakta olduğunu dile getirerek, "Bizler, hak ve özgürlüklerimizi yok sayan bu yasa
tasarısına karşı; grev hakkımızın yasal teminat alındığı özgür bir Toplu Sözleşme düzeni için, örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engeller kaldırılması için, her sendikanın üyeleri adına toplu sözleşme yapabilmesinin sağlanması için, belediyelerle yıllardır yapılan toplu sözleşmelerin devam etmesi, bu konuda herhangi bir sınırlama getirilmemesi için, tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşulları sağlanması ve çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi için, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz" denildi.