Karacadağ Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Karacadağ Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Karacadağ Kalkınma Ajansı "2011 Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı" İl Özel İdaresi Konferans Salonunda yapıldı.

 

Toplantıya Vali Nuri Okutan, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, Kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları ile yatırımcılar katıldı.

 

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun’un 2011 Mali Destek Programları Tanıtımı ile ilgili sunumuyla başlayan toplantı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın konuşmasıyla devam etti.

 

Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın bulunduğu toprakların ilk tarımın yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu topraklar olduğunu söyleyen Vali Nuri Okutan, bu coğrafyadan insanlığın dalga dalga yayıldığını bildirdi. Bölgenin geçmişte içinde bulunduğu tüm medeniyetlere katkıda bulunmuş bir coğrafya olduğunu belirten Vali Okutan, tarihi ile toprak yapısıyla, güneşi alma gün sayısı ile hala heyecan verici olduğunu ifade etti. Şanlıurfa’nın Bağdat’a olan uzaklığı ile Ankara’ya olan uzaklığının aynı olduğunu vurgulayan Vali Nuri Okutan, “Musul’a Kerkük’e olan uzaklığımız Kayseri’den daha yakın. Bu durum bölgenin gelişimini tetikleyici bir unsurdur” dedi.

 

Vali Okutan, 2010 yılında Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın makro ve mikro ölçekli yatırımcılara 50 milyon TL destek verdiğini kaydederek, “2011 yılında da desteğimiz devam edecek. Bu maliyetler hedeflerin çok altında ama amaç bölgede proje mantığını geliştirmek için çalışmalar yapmak. Kalkınma ajansları toplumsal hafızalardır. Kalkınma ajansları toplumsal dinamiklerin harekete geçirilmesinin de önemli unsurlarıdır. Kalkınma ajanslarının uyguladıkları programlarla yatırımcı kuruluşların ölçekleri büyüyor. Elimizdeki verilere göre kobiler daha büyük firmalara, holdinglere dönüşecek. Bu potansiyel biz de mevcut. Kaynaklarımızı daha etkin kullanacağız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın içinde bulunduğu Fırat ile Dicle’nin dünyanın en verimli topraklarının olduğunu söyleyen Vali Okutan, “Bu coğrafyayı Türkiye’nin yeni döneminde bölge çok daha aktif şekilde tekrar bereketlere sebep olacak. Hepimizi heyecanlandıran gelişmeler olacak. Yeni holdingler, firmalar aramızdan çıkacak. O halde insan odaklı olarak çalışmalar yapmalıyız. İnsana hizmeti ön plana almalıyız. Bölgedeki zenginliği artırmak bunu da kültürel ve sosyal hayatımıza katmak durumundayız. Bu haliyle Şanlıurfa ve Diyarbakır cazibe merkezi haline gelecek. Verilere göre gelişmişlik düzeyinde en hızlı gelişen yer bu bölge. Bölgenin bereketle, zenginlikle; barış ve huzura katkı verecek şekilde anılacağından kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

 

Toplantının sonunda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, 2010 yılında Mali Destek Programları kapsamında destek alıp yatırmalarını gerçekleştiren şirketlere plaket verdi.

www.balikligol.com