43 yıllık evli olan sanatçı, eşlerin birbirlerine karşı sevgi ve saygıyı yitirmelerinin şiddet vakalarını artırdığını düşünüyor. İslam dininin tam bilinmemesi ve yaşanmamasının da şiddetin artışında etkili olduğunu dile getiren Koçyiğit, "Bizim dinimiz en medeni ve kadına en çok hak tanıyan, kadına saygılı davranmayı öğütleyen muazzam bir din. Biz dinimizi doğru olarak bilsek ve gerçek anlamda yaşasak, ne maddeye tapar ne de günaha gireriz." diyor. Ebeveynlerin, çocuklarını İslam kültürü ile yetiştirmeleri gerektiğini anlatan Koçyiğit, kız ve erkek evlatlarını yetiştirirken birbirinden ayırt etmemeleri gerektiğini söylüyor. Aile hayatının mahremiyetini giderek kaybettiğini ifade eden Koçyiğit, "Eğer gerekli önlemler alınmazsa bu gidişatın sonu pek hayırlı değil. Hatta aile kurumu diye bir kavram kalmayacak." diye konuşuyor.
Koçyiğit, geçtiğimiz günlerde Haber Türk gazetesinin, kocası tarafından sırtından bıçaklanarak öldürülen kadının kanlar içindeki fotoğrafını sürmanşetten sansürsüz yayımlamasına sert tepki gösteriyor. "İmdat diyorum, birileri medyadaki bu gidişata el atsın! Bir Allah'ın kulu çıkıp dur desin!" diyen sanatçı, o fotoğrafın şiddetin pornosu olduğunu dile getiriyor. Toplumda yaşanan şiddetin en büyük sorumlusunun medya olduğunu söyleyen Koçyiğit, medyanın; sanatı, kültürel ve sosyal yaşamı para ve reyting uğruna kurban ettiğini anlatıyor. Ünlü oyuncu, "Her şey para demek değil. Medya, para amaçlı değil, insan merkezli düşünmek zorunda. İnsanları bir haber intihara bile götürür. Günah diye bir şey var. İnsan çok değerli bir varlık demiyor muyuz ki biz Yaratan'ın bir parçasıyız, bunun şuurunda olan bir insan nasıl bu kadar acımasız davranıyor?" şeklinde konuşuyor.
Gençler şöhret ve para hırsıyla hareket etmesin
Sanatçının şöhretin kulu değil, sanatının âşığı olması gerektiğini belirten sanatçı Hülya Koçyiğit, sanatçının, sanatı, halka yapacağı işi ulaştırmada bir araç olarak görmesi gerektiğini ifade ediyor. Yeni nesil sanatçılara sanat dünyasında kalıcı ve saygın bir yer edinebilmek için şöhret ya da para kazanma hırsıyla hareket etmemelerini tavsiye eden Koçyiğit, "Şöhret ya da para tutkusu ile çalışan insanlar ileride mutlaka bir çıkmaza girerler. Sanatı sanat adına üretmeli ve topluma bir şeyler katabilmeli. Şöhret ya da para tutkusu olmadan ilerleyen insanlar sekteye uğramaz. Onlar ilerleyen dönemlerde nasıl en iyisini üretebilirim diye düşünür ve sanatını kendine dert edinirse; şöhretin tuzaklarına yakalanıp uyuşturucu, alkol ya da kötü alışkanlıklar edinmez, bunalıma da girmezler." diyor.
ZAMAN