banner2
Yaratılanlar arasında en kıymetli varlık insandır.İnsanı diğer varlıkl ardan ayıran özellik Akıldır. Aklı iyi yönde kullanan insan Eşrefi mahlukattır.Aklı kötü yönde kullanan insan Cehenneme odundur. Hayvandır. Hayvandan daha aşağıdır.
İlahi kelamında Rabbimiz şöyle buyurur. "İnsan kendisinin Başıboş olduğunu mu sanıyor." Kıyame S.Ayet36
Yer yüzünde ne kadar mahluk var sa ilahi emirle hareket ediyor. Dağlar, ovalar, hayvanlar, Nebatat, yer yüzündekiler, Gök yüzündekilerin hepsi, yağmur, kar, dolu, sel yel, Depremler.Hani bir kural var.Tedbir bizden takdir Allahtan'dır.
insanın Aklı büyük bir nimet olduğu için her şeyde tedbir alma sorumluluğu var. Deprem her gün yürekleri ağza getiriyor. Tedbir alma, binarı sağlam yapma, teknolojinin tüm gereklerini yerine getirme, Deprem bilim adamlarını dinleme deprem olduktan sonra yıkılan binaların, Can kaybının failleri tedbir almadıkları için hem Dünyada,hemde Ahirette
sorumludurlar.
Depremlerdeki maddi, manevi ızdıraplar varken, sorunların çözülmesi gerekirken, kim bu acı tabloları siyaset malzemesi yapıyorsa onlara veyl olsun.
Hastalıklarda böyledir. Hastalık iki çeittir. Maddi hastalık, manevi hastalık.Maddi hastalık maddi tedbirlerle,manevi hastalıkta manevi tiryaklarla tedavi edilmeli, tedbirler önceden alınmalıdır.Yer yüzündeki her şey insanın emrine verilmiş korumakta insana bırakılmıştır. Korumada, tedbir almada en büyük sorumluluk.Yöneticilerdedir.yöneticileri yönlendiren, seçimle seçilen, iktidarlardır. Siyasetle seçilenler, ceketle, kravatla seçilirler Harun gibi yaşayağız derler, fırsat ele geçince karunu bile geçerler. Milyarder olmak için yarışırlar.Yemede, içmede, giyinmede, gezmede, barınmada kendisini seçenlere benzemeyen yöneticiler, sermayenin sömürenlerin, Adaletsiz paylaşımcıların tarafıdırlar.insanı üç şey bozar bunlar; Kadın, para, mevkim akamlardır. Bozulanları dahada bozan; yalakalar, alkışlayıcılar, meddahlardır.
Yer yüzündeki tüm yönetim anlayışları zulüm, gözyaşı üzerine kurulmuştur. Bu ceberrut anlayışlarından merhamet, acıma, tedbir koruma beklemek saflık,kölelik anlayışıdır. Bunlar vatan, Bayrak,beka nutukları atar Şehitlikten dem vurur. Bunların çocukları Askerlik yapmaz. Paralı askerlik yaparlar. Bunlar zor zamanlarda sabır, dua kanaatı halka telkin ederler. Amma kendilerinin bir eli balda, bir eli yağdadır. itibardan tasarrufta yapmazlar.Çok israfçıdırlar.
Bu anlayışı halka hizmet bile sayarlar.lafa gelince kenarı Dicleden, kurt, kuzuyu dillendirirler halbuki, kurt ne koyun,ne kuzu,ne Deveyi her şeyi ileyutmuş umurlarında bile değil,siyasette Dün dündür.
Bu yazımın teması insan insandan sorumludur. Ben beni kurtardım demekle,mesuliyetten kurtulamazsınız.
Fert, Devlet olarak zalime karşı, mazlum danyana olmak hem imani, hem vicdani, hemde insani bir görevdir
Teknoloji, sermaye üstünlüğü olanlar silah gücünü mazlum halklar üzerinde deniyorlar. Dünyada seyrediyor.
Katil, zalim, soykırımcı ve ipoteklileri utanmadan hala Yalancı Demokrasiden, sözde insan hakla rından,Hukuktan bahsediyorlar. Amerika'nın Yahudi Dışişleri bakanı Filistin, İsrail savaşının başladığı tarihten bugüne 9 sefer İsraile gitmiş,yandaş kandaş Amerika yönetimide katil İsraile her türlü yardımı aleni olarak yapıyor kime hesap vereceği yok.
Milletimizin meclisinde Filistin Lideri ilan edilen,konuşturulan Mahmut Abbas Gazze'ye,Kudüs'e gitmek için İsrail yönetiminden yazılı izin istemiş (Basından) İsrail yönetimi izin vermemiş. Bunun cevabını gerçek Mücahid, Şehid, Davasına canını bedel veren Şeyh Ahmed Yasin cevabını vermiş,"Ey Ümmet suskunluğunuzu Allaha şikayet ediyorum. Ümmetin ve liderlerinin suskunluğu benim bu felçli vücudum gibidir." Amenna ve saddakna..
Yazımı Allah Resulü S.A.V.' in bir hadis meali ile bitireyim "Bir kötülük görürseniz elinizle onu düzeltin.Buna gücünüz yetmiyorsa Dilinizle düzeltin, bunada gücünüz yetmiyorsa, kalbinizle buğzediniz bu ise imanın en zayıfmertebesidir." Müslim. İman.78
Eldeki kasıt Devlet gücüdür. Dil ise
Ulemanın görevidir. Buğz ise avamın işidir. İnsan başı boş bir varlık değildir. Herşeyle alakadardır Vesselam....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.