İŞKUR’lu işçi şikayeti

İŞKUR’lu işçi şikayeti
Başkalaştırma insanın fıtratından gelen bir olgu olsa gerek. Ben merkezli hayat anlayışımız her alanda nüksediyor.

Nur topu gibi bir krizimiz oldu deyimi bence İŞKUR’un Toplum yararına çalışma projesi ile altı aylığına işe alınan on bin kişi ile yeniden gerçekleşiyor.

Geçen gün bir resmi kurumda müdürle birlikteyken, müdüre telefon geldi.

Kurum memuru, amirine şikayet ediyordu. “İŞ-KUR”dan gelenler deyip, şikayetini sıralıyordu.

Bizde şikayet edilen noktadaki aksaklığı beraberce görüyorduk. Müdür bey telefonu kapattıktan sonra “iki saat önce bizzat oradaki noksanlığı giderdiğini belirtikten sonra, amirlerden birini şikayet edilen noktaya gönderdi.

Şikayet edilen konu ile ilgili hiçbir aksaklığın meydana gelmediği yeniden tespit edildi.

Yanlış ve eksik yapılan çalışmayla ilgili şikayet yapılır, da şikayet edilen konudan önce özelikle “İŞ-KUR”dan gelenler diye ötekileştirilenler ortaya çıktı.

Sen memur olunca elitsin ama işsiz ve fakir birileri asgari ücretle altı aylığına kurumunda çalışırken tepeden görme lüksüne sahip değilsin.

Bu yazıyı okuyan okuyucularımdan birçoğu “Aaaa ne kötü bir davranış, medeni insanlara yakışmaz” benzeri sözcüklerle duygularını dile getirebilirler.

Halbuki hayatımızda benzeri örnekleri yaşıyoruz. Örneğin halk otobüsündesiniz ve yolda arızalanmış bir halk otobüsünün yolcuları yanınıza geliyor. Halk otobüsünde oturan yolcuların bakışınız hiç sezdiniz mi?

Örnekler sıralanabilir. Çünkü hayatımızda ötekileştirme hastalığı maalesef önemli bir yer tutuyor. Ne zaman bu hastalıktan kurtulacağız, Müslüman kardeşlerim?

İLGİLİSİNE
Tutkularınızı küçük gören (aşağılayan) insanlardan uzak durun. Küçük insanlar bunu hep yaparlar. Ama gerçekten büyük insanlar sizin de büyük olabileceğinizi hissettirirler. ( Mark Twain)