Çiftçi'den kadınlara anlamlı ziyaret

Çiftçi'den kadınlara anlamlı ziyaret

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday, adayı Dilek Çiftçi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çalışan kadınları ziyaret ederek karanfil dağıttı.  Çiftçi, “En büyük dileğim kadının sesi olmak” dedi.

Gerek yaptığı televizyon programlarıyla gerekse katıldığı her sosyal faaliyette kent kadınlarının sesi olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Dilek Çiftçi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı ile ilgili bir dizi gezi düzenledi.

Şanlıurfa’da kadınların yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini dile getiren aday adayı Çiftçi, hazırladığı program çerçevesinde ilk olarak Hanımeli Çarşısı’nda çalışan kadınları ziyaret etti. Ardından pazar yerine giderek buradaki kadınlara karanfiller dağıttı.

Daha sonra Zihinsel Engelliler Derneği’ne giderek, Dernek Başkanı Bedih Satoğlu ve dernek üyelerinden bilgi aldı. Dernek Başkanı Satoğlu ve üyeler de Çiftçi’nin Kadınlar Günü’nü kutlayarak karanfil armağan etti.

Kent kadınlarının yoğun ilgisini gören AK Parti Milletvekili aday adayı Dilek Çiftçi, gezi sonrası yaptığı açıklamada, kadına yönelik artan şiddet olaylarını kınadı, Çiftçi şöyle dedi:

Ezilen kadın profili var

 Özellikle bölgemizde aşiretçilik ve feodal yapı altında ezilen bir kadın profili var. Biz öncelikle bölge kadının sesi olmak için bu yola çıktık. Toplumlara göre şartlar değişse de her zaman da olduğu gibi günümüzde de kadın olmak zor. Ailede neredeyse tüm duygusal yükü kadınlar taşıyor. Evi çekip çevirmek onlarda, çocukların sorumlulukları ve eğitimleri onlar da, ayriyeten eş olarak beylerine karşı görevleri de var hanımlarımızın. Genel anlam da bakacak olursak bunlar hem fizyolojik, hem de duygusal zorluklar bunlar. Kadın sosyolojik, psikolojik ve biyolojik yapısının gereği olan ve yaratıcısı tarafından bahşedilen tabii haklarını elde edemediği gibi, günümüz kanunun kendisi için öngördüğü ve tanıdığı haklardan maalesef habersiz. Gerçekten mağdur olan ve kendisine tanınan haktan bi haber olan çaresiz kadınlarımız var.” Dedi.

Söz sahibi kadın sayısı arttı

Güneydoğu’da ve Şanlıurfa’da kadınların çoğunun aşiret, örf ve adetlere bağlı olarak yaşadığını ifade eden Çiftçi, “Günümüze baktığımız zaman geleneksel yapıyı kırarak söz sahibi olan kadınlarımızın sayısında artış olması biz bayanlar için önemli. Toplumun çeşitli dönemlerinde kadınların sosyal, ekonomik ve bilimsel alanlarda sayısız başarılara imza attığı, pek çok toplumda güçlü bir şekilde belirleyici roller oynadıkları inkâr edilemez. Günümüzde de toplumsal, soysal, kültürel ve ekonomik özgürlüğünü kazanmak adına uygun şartlar çerçevesinde dilediği zaman, kadın evinin dışında çalışabilmekte. Buda, kadının kendisini ifade edebilmesi ve potansiyel güçlerini geliştirebilmesi açısından elbette ki çok önemli” diye konuştu.

Çiftçi, en büyük hedefinin kadınların sesi olmak olduğunu da sözlerine ekledi.