İbrahim Tatlıses müzesi açılıyor
Tarihi Kentler Birliği’nin bu yılki son buluşması, 23–25 Eylül tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek.
Zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Şanlıurfa’da, son yıllarda yapılan koruma ve onarım çalışmalarının ele alınacağı toplantıda katılımcılar Şanlıurfa’da tarihin nasıl yeniden canlandırıldığına tanıklık edecekler.
24 Eylül 2011 Cumartesi Günü Saat 10.00’da Esentepe’de yer alan Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan toplantıyla başlayacak olan Tarihi Kentler Birliği Urfa Buluşmasında, Urfa’nın tarihi ve kültürel miras bakımından zengin bölgeleri katılımcılara gezdirilecek ve bir dizi açılışlar yapılacak.
MUTFAK MÜZESİ AÇILIYOR
Hacıbanlar Evi olarak bilinen evi satın ve restorasyon işlemlerini tamamlayan Şanlıurfa Belediyesi, mekanı “Geleneksel Mutfak Müzesi” olarak hizmete açıyor. 24 Eylül 2011 Cumartesi Günü Saat 15.30’da açılışı yapılacak olan mutfak müzesinde kente özgü yemeklerin Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Buluşmasına katılan davetlilere sunulması hedefleniyor.
İBRAHİM TATLISES MÜZİK MÜZESİ AÇILIYOR
Harrankapı’da “Yasinin Kahvesi” olarak bilenen mekanı ise yine restore eden Belediyemiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de mekanı Urfalı müzisyenlerin ve mahalli sanatçıların hizmetine açıyor. Sanatçı İbrahim Tatlıses’in isminin verildiği Müzik Müzesi, 25 Eylül 2011 Pazar Günü Saat 10.00’da geniş bir davetli kitlesinin katılımıyla açılıyor.
Buluşmaya başta TKB üyesi belediye başkanları olmak üzere, valiler, bakanlık görevlileri, üniversite, sivil toplum örgütü ve özel sektör temsilcileri ile çok sayıda davetli katılacak.
Tarihi Kentler Birliği Yeni Dönem Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile TKB Danışma Kurulu Başkanı, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ev sahipliğinde yapılacak olan buluşmada, kentteki tarihi ve kültürel miras, bu mirasın bulunduğu alanları ayağa kaldırmak, özgün dokusuna kavuşturmak için nasıl bir yol izlendiği, kentte hayata geçirilen koruma ve onarım çalışmalarının kilit noktaları, çalışmalar için gerekli kaynağın temini gibi konular hakkında katılımcılara bilgi verilecek.
Ayrıca buluşmada kent gezisi kapsamında ise, Balıklı Göl, Çarşı, Gümrük Hanı, Meclis Evi, Mevlevihane, Divanyolu, Ulucami, Samsat Kapı Meydanı, Topçu Meydanı, Fırfırlı Cami, Selahaddin Eyyübi Camii, Göbekli Tepe, Eyüp Peygamber Makamı ve Harran v.b tarihi ve turistik mekânlar ziyaret edilecek.
Bu yılın ilk buluşmasına Mayıs ayında Samsun ev sahipliği yapmıştı. Yıl içerisinde Anadolu’nun farklı kentlerinde düzenlenen seminer ve buluşmalarla, TKB üyesi belediyelerin ve destek kadrolarının temel sorunlarına çözüm oluşturmak, katılımcıları uygulamaya yönelik bilgilerle donatarak, var olan yeteneklerini geliştirip yapabilirliklerini arttırmak amaçlanıyor.
www.balikligol.com