İBRAHİM TATLISES AÇIKLADI: ŞEYTAN DEĞİLİMİ
Son günlerde sosyal medya hesabından ayptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen İmparator İbrahim Tatlıses'in son paylaşımı da çokça tartışılacak cinsten.
İmparator İbrahim Tatlıses Sosyal medya hesabı olan İnstagram hesabından yaptığı açıklama olay olacak cinsten.
İbrahim Tatlıses paylaşımında; "Hoş bir erkeğim ama yakışıklı değilim, günaha girdiğim olur ama şeytan değilim" dedi.
Takipçilerinin altına: "Senin şarkilarinla büyüdüm usta Allah seni bana görmeyi nasib edecekmi acaba usta hep Yaradana yalvariyorum seni göstersin bana bir defa inşallah görürüm seni" diye yorum bıraktığı olay paylaşımda İbrahim Tatlıses Şunları paylaştı: "Hoş bir erkeğim ama yakışıklı değilim, günaha girdiğim olur ama şeytan değilim, iyi biriyim ama melek değilim. Esinlenilmiştir (İBRAHİM TATLISES)"
İSOT DÜNYANIN EN TATLI BESİNİDİR!
İmparator İbrahim Tatlıses ayrıca sosyal medya hesabından Şanlıurfa'ya has bir tat olan "İsot'u metheden bir paylaşım yaptı.
Tatlıses İsot ile ilgili paylaşımında ise şunları yazdı: "İSOT Dünyadaki en yararlı BESİNDİR, herşeye iyi Gelir. Ama Herşeye. Zinde Tutar kansere karşı Duvar Örer, Ben kahvaltıda yemezsem kendimde bir boşluk hisederim asizde Yiyin.! Ama Mutlaka yiyin pişman olmayacaksınız! İSOT deyip GEÇME.!!! Adı üstünde İbo'nun İSOTU..."
İSOT NEDİR? İSOT İLE İLGİLİ BİLGİ! İSOTUN KELİME MANASI NEDİR?
İsot Şanlı Urfa'ya özgü yetiştirilen bir biber türünün adıdır. Aynı zamanda Şanlı Urfa ili ile özdeşleşmiş kurutulmuş bibere yörede verilen isimdir.Şanlı Urfa dışında Adanada da çiğ köfte ile beraber oldukça tercih edilen bir baharattır. Çiğ köftenin olmazsa olmaz malzemelerindendir. Çiğköftenin yanı sıra lahmacun ve bir takım sulu yemeklere de acı ve renk verici olarak eklenmektedir. Kelimenin eski Türkçe kökenli olduğu ve ısı ve ot (ısı+ot=ısıtan ot) kelimelerinin birleşmesinden geldiği söylenmektedir.
Yaz aylarında Urfa biberi güneş gören düz alanlarda içindeki tohumu çıkarılarak temiz bir zemin üstünde kurumaya bırakılır. En fazla üç gün bekletilebilir. Birinci gün toplanan kurutulmuş biber kırmızı, 2. gün toplanan biber mor, 3. gün ise siyah renğini alır. Daha sonra kurumuş biberler dövülerek, zeytin yağı ve bir miktar tuz ilave edilerek isot haline getirilir. Şanlıurfa isotunun en büyük özelliği yakıcı acı olmamasıdır. Doğal olduğu için önce ağıza tatlı bir tat gelir, bir müddet sonra acı gelip geçicidir.