HRÜ’de Kadınlar Günü Paneli Yapıldı

Harran Üniversitesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Şanlıurfa Müftülüğü, KADEM, Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paneli yapıldı.

HRÜ’de Kadınlar Günü Paneli Yapıldı

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele, İl Müftüsü İhsan Açıkgöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Karaköprü Belediye Başkan Vekili Eda Çakmaklı, KADEM İl Temsilcisi Vildan Polat, Üniversite Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar, Dekanlar, Dekan Yardımcıları ve öğrencilerin katıldı. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program Doç. Dr. Hüseyin Akpınar ve Ekibinin “Musikimizde Kadın” adlı dinletisiyle devam etti.
 Kadın Çocuğun Birinci Öğretmenidir!
Programın açılışında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezini açtıklarını belirtti. Kadınlarla ilgili çalışmalarının önünü açan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltına teşekkür eden Prof. Dr. Akpunar; “Terbiye edici olarak kadın çok bilinmeyen ama medeniyet inşasında, kültür kurgulamada aileden başlayan akademik hayata kadar çok ciddi bir etkisi olduğunu biz pedegoglar olarak biliyoruz. Kadın çocuğun zihninde ilk kayıtların oluşmasında, sonraki algıların yönlendirilmesinde en etkili ve birinci öğretmendir” dedi.

Programda kadınları sadece 8 Mart’ta değil yılın 365 günü hatırlayalım diyerek sözlerine başlayan İl Müftüsü İhsan Açık; “Rabbim İnşallah 365 gün kadını hatırlamayı ve kadınla ilgili sorunları çözmeyi bize nasip eder. Kadınlara en çok değeri rabbimiz verir, rabbimizden daha çok değer verecek hiç bir varlık yoktur. Rabbimiz bizi önce annelerimizin karnına hayata başlatmış daha sonra kucağına ve sonra da kalbe giriyoruz annemiz bizi büyük bir sevgiyle seviyor. bu nedenle hiçbir zaman kadınların kalbinden çıkmamayı Allah bize nasip etsin” diye konuştu.

Kadın Öncelikle Annedir!
KADEM İl Temsilcisi Vilden Polat ise konuşmasında, Toplumda kadının hep şiddet ile ezilen yönleriyle var olduğunu söylemek yerine bu toplumda güçlü kadınların olduğunu ve bu kadınların bugün rol model oduğunu görebildiklerini belirterek; “Her şeyden önce kadın annedir iş kadını da olsa bir yerlere de gelse önceliği annedir.i anne olmanın vasfını kaybetmeden öz değerlerimizi hiçbir zaman yitirmeden toplumda bulacağınız yere bilerek yürürsek hiç hayatında siyasetle karar mekanizmalarında kadın her zaman kendini ispat eder bunu hiç şüpheniz olmasın”  şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Fatma Çakmak moderatörlüğü yapılan panele; panelist olarak Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Esra Şahyar “Hz. Peygamber Döneminde Kadınlar”, Diyanet İşleri Başkanlığından Dr. Fatma Bayraktar Karahan “İz Bırakan Kadın Örnekliğinde Müslüman Kadın Şahsiyeti” , Şanlıurfa Başören Köyü öğretmen Aysel Ösüz “Başarılı Bir Öğretmenin Öyküsü” konularda bilgiler verildi. 
Panel, ödül töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.